? IMAT Deneme Sınavları Başlıyor

İtalya’da her sene Eylül ayında yapılan tıp devlet sınavlarına hazırlanabilmeniz için derlediğimiz deneme sınavları Mart ayı itibariyle başlıyor!

Bu deneme sınavına katılarak kendinizi test edebilir, eksiklerinizi önceden görerek hangi konulara daha çok ağırlık vermeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

IMAT Sınavı Hakkında
IMAT Sınavı, İtalya’da tıp eğitimi alabilmeniz için her sene Eylül ayında yapılan test şeklindeki bir sınavdır. Tıp bölümünde okumayı düşünenlerin, merkezi olarak yapılan bu sınava girmeleri gerekir. Yılda bir kere düzenlenen sınav, tüm ülkede aynı gün ve aynı saatte yapılır. Alınan puan tüm üniversiteler için geçerlidir. Sınava gireceğiniz yer ise, ilk tercihiniz olan üniversitenin kampüsü olarak belirlenmektedir.

Sınav konuları: Genel kültür, mantık, biyoloji, kimya ve mat-fizik konularını kapsayan bir sistem vardır.

İtalya’da İngilizce tıp okuyabileceğiniz devlet okulları:

· Milano Devlet Üniversitesi
· Bologna Devlet Üniversitesi
· Roma La Sapienza Üniversitesi
· Pavia Devlet Üniversitesi
· Torino Devlet Üniversitesi
· Napoli Federico II Üniversitesi
· Roma Tor Vergata Devlet Üniversitesi
· Milano Bicocca Devlet Üniversitesi
· Bari Devlet Üniversitesi
· Napoli Luigi Vanvitelli Devlet Üniversitesi
· Messina Devlet Üniversitesi

İtalya’da tıp sınavına hazırlık kursları için tıklayın;
www.pianeta-italia.com

Ofisimize gelerek deneme sınavlarına katılabilir, alacağınız puana göre uzman danışmanlarımızdan yönlendirme alarak daha doğru adımlar atmak için danışmanlık hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.

Deneme sınav ücretleri, sınav randevusu ve diğer detaylar için 0212 347 47 13 numarasından veya bilgi@pianeta-italia.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.

  Bilgi İçin Hemen Arayın