? İtalya devlet okulları

 İtalya devlet okulları için mimarlık ve tıp bölümüne başvurular devam ediyor! Son başvuru tarihi ise 24 Temmuz 2018!

 Bilindiği gibi İtalya devlet okullarında tıp ve mimarlık eğitimi almak için sınava girmek gereklidir. Bu sebeple İtalya'da mimarlık ve tıp okumak isteyen öğrencilerimize tavsiyemiz kurslara katılarak kendilerini sınava hazırlamaları. Katılmayanlar sınavda başarılı olamazlar diye bir şey yok ancak kurslar, sistemi ve sınavı yakından görmeniz açısından size çok yardımcı olacaktır.   

İtalya'da mimarlık eğitimi:

 İtalya’da tüm şehirlerde mimarlık bölümü İtalyanca olarak okunabilir. Yalnızca 2 büyük İtalyan devlet üniversitesi İngilizce dilinde mimarlık eğitimi verir. Bunlar İtalya'nın en köklü üniversiteleri olan Politecnico di Milano ve Politecnico di Torino'dur. 
  

İtalya'da tıp eğitimi:

 Tıp eğitimi İtalya'daki üniversitelerin öne çıkan bölümlerinden biridir. İtalya’da tıp eğitimi 6 yıldır. İtalyan tıp fakülteleri Avrupa ve Türkiye’ de geçerli bir tıp diploması verir. Okul harçlarının uygun oluşu ve yüksek kalitedeki tıp eğitimi İtalyan üniversitelerine olan talebi her geçen gün arttırmaktadır.
 
 İtalya devlet üniversitesi tıp bölümüne girebilmeniz için IMAT (International Medical Admissions Test) sınavını kazanmanız gerekir. 
 İtalya’daki özel üniversitelerde İngilizce tıp bölümünde okuyabilmek için ise  başvurduğunuz üniversitenin kendi İngilizce tıp sınavını kazanmanız gerekir.

İtalya'da İngilizce dilinde tıp eğitimi verilen okullar;

-Roma Tor Vergata Üniversitesi
-Milano Devlet Üniversitesi
-Pavia Devlet Üniversitesi
-Bologna Devlet Üniversitesi
-Torino Devlet Üniversitesi 

  Bilgi İçin Hemen Arayın