? İtalya’da eğitim alan öğrenciler için sosyal aktiviteler - Pianeta Italia

İtalya’da eğitim alan öğrenciler için sosyal aktiviteler

Sayısız tarihi esere ev sahipliği yapan çeşitli güzellikteki lezzetleriyle, zengin kültür çeşitliliğine, Türk tarzı misafirperverliğine sahip olan ve bu konuda bize benzeyen İtalya, yurt dışında okumak isteyen öğrenciler için en popüler noktalarından biri olmuştur. Ayrıca İtalya’da eğitim alan öğrenciler için sosyal aktiviteler imkânı bulunmaktadır.

 Rönesans’ın ilk doğduğu yer olan ülke, birçok tarihi esere, Leonardo Da Vinci, Niccolo Machiavelli, Rafael gibi resim, edebiyat, bilim, müzik, sinema ve moda alanlarında yetişmiş ünlü isimlere ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca İtalya’da, eğitim alan öğrenciler için sosyal aktiviteler imkânı vardır.

İtalya’da eğitim alan öğrenciler için sosyal aktiviteleri sizin için derledik.

 

 

1.Korku Evine gitmek

 

İtalya’da eğitim alan öğrenciler için sosyal aktivitelerden ilki korku evine gitmektir.

Tamamen korku ve gerilim havası hâkim olan korku evi; kuracağınız ekiple birlikte gerçek bir mekânda korku ve heyecan dolu dakikalar geçirmenizi sağlayan bir aktivitedir.

Oyuna başladığınızda ekibinizle birlikte kapatıldığınız evden çıkmaya çalışırsınız. Evden kaçış oyunu ile bu noktada benzerlik gösteren korku evi daha çok aksiyon içermektedir. Korku evleri İtalya’da eğitim alan öğrenciler için sosyal aktiviteler den bir tanesidir

Korku evleri İtalya’da eğitim alan öğrenciler için sosyal aktivite ve sosyalleşme açısından çok popüler. Milano, Roma, Bologna gibi şehirlerde birçok korku evi bulunmaktadır. Korkuyu, gerilimi ve eğlenceyi bir arada yasacağınız bu çılgın deneyimi sizlere öneriyoruz. İtalya’da eğitim alan öğrenciler için 5 eğlenceli aktivite

 

 

2.Lunaparka gitmek

 

İtalya’da Lunaparklar, pek çok elektrikli oyuncak ve makinanın bir araya gelmesiyle oluşan eğlence merkezleridir. İtalya’da yaşayan insanların ilk tercih ettiği eğlence anlayışı içinde yer alan lunaparklar. İtalya’nın hemen hemen her şehrinde bulunmaktadır. Lunaparklar İtalya’da eğitim görmek isteyen öğrenciler için sosyal aktiviteler içinde yer almaktadır.

 İtalya’da eğitim gören veya görmek isteyen öğrencilere Leolandia, Gardaland ,Etnaland ,Cavalinno Matto gibi Lunaparkları sizlere öneriyoruz. Bu Lunaparklar Roma, Milano, Napoli gibi İtalya’nın büyük şehirlerinde yer almaktadır. Fakat İtalya’nın çoğu şehrinde Lunapark bulunduğundan bu eğlenceden mahrum kalmanız çok zor olacaktır. Eğer İtalya’da öğrenci iseniz İtalya’da eğitim görmek isteyen öğrenciler için sosyal aktiviteler içinde mutlaka bulunmalısınız

 

 

 

 

3.Aperativo Yapmak

 

Başlangıç içkisi, yemek öncesi içki anlamında kullanılan terim sonrasında Kuzey İtalya’da kafe-barların akşamüstü uyguladıkları bir geleneğe dönüşmüştür. İtalya’da eğitim alan öğrenciler için sosyal aktiviteler den biriside Aperitivo’dur

 Genelde iş çıkışı saatleri 18:00-21:00 arası düzenlenen aperitivo zamanında mekân açık büfe sistemi ile bazı atıştırmalık yiyecekler ikram eder. İtalyan tarzı happy hour olarak da ifade edilen Aperitivo sırasında insanlar yemek yiyip eğlenme ve sosyalleşme imkânı bulmaktadır.

Özellikler Milano’da pek popüler olan Aperitivo, İtalyanların pek önem verdiği bir etkinliktir. İtalya’ya öğrenci olarak gittiğinizde bu etkinliğin hemen hemen her şehirde yapıldığını göreceksiniz. Aperitivo İtalya’da eğitim alan öğrenciler sosyal aktivitelerden birini oluşturmaktadır.

İtalya’da eğitim alan öğrenciler için sosyal aktivitelere katılmak İtalyancanızın gelişmesine katkıda bulunacaktır.

 

4.Festivale Gitmek

 

İtalya, binlerce yıldır enfes mutfağıyla, eşsiz tarihi dokusuyla, göz kamaştıran mimarileriyle, modanın kalbinde olmasıyla, sanata ve sanatçıya verdiği değerle tüm dünyanın hayranlıkla izlediği bir ülke. Bizde İtalya’da eğitim alan öğrenciler sosyal aktivitelerden biri olan festivalleri sizin için derledik.

 

Gioco del Ponte

İtalya’da eğitim alan öğrenciler için sosyal aktiviteler den bir diğeri festivallerdir. Pisa’da düzenlenen bu festival öğrencilere bol bol eğlenme imkânı sağlamaktadır.

Köprü Savaşları adındaki festival Haziran’ın son Pazar gününde Pisa’da düzenleniyor. 16. Yüzyılda Arno Nehri üzerindeki köprüde meydana gelen savaşı konu alan bu festivalde iki grup köprü üzerinde karşı karşıya gelerek savaşı kazanmayı hedefliyor.

 

 

La Befana ve Epiphany Festivali

Bu festivalin en coşkulu kutlamaları Roma’da gerçekleşiyor. Festivalde Hıristiyan inanışına göre Noel’in 12.gününde Befana isimli kutsal cadının ziyareti temsil ediliyor. 5-6 Ocak tarihinde yapılan bu festivalde binlerce kişi Orta Çağ geleneksel kıyafetlerini giyerek sokaklara dökülüyor.

 

 

Festa Della Sensa

19-20 Mayıs tarihinde Venedik kanallarında, birbirinden şahane şekilde süslenmiş gondolların geçişi ile Venedik’in ihtişamı kutlanıyor.

Eğer sizde İtalya’da eğitim alan öğrenciler için sosyal aktiviteleri merak ediyorsanız bu festivallere katılmanızı mutlaka öneririz.

 

5.Müze Gezmek

 

İtalya farklı şehirleri ve tarihi yapısıyla adeta bir açık hava müzesidir. Etrüsklerden, Roma İmparatorluğuna onlarca medeniyetinin geçmişini bulunduran İtalya’da yüzlerce müze bulunmaktadır.

İtalya’da eğitim alan öğrenciler için sosyal aktivitelerden diğeri müzelerdir. Şehirde onlarca müze gezmek mümkündür. İtalya’da her ayın ilk Pazar günü müze biletleri ücretsiz olmaktadır. İtalya’da eğitim gören veya görecek öğrencilerin mutlaka faydalanması gereken bir etkinliktir. Sizler için belirli başlı müzeleri derledik

 

Müzeler İtalya’da eğitim alan öğrenciler için sosyal aktivitelerin kültürel ayağını oluşturmaktadır.

 

Vatikan Müzesi

 

Dünyadaki en önemli sanat eserlerine ev sahipliği yapmakta olan Vatikan Müzesi, İtalya’nın en popüler müze losyonlarından biridir. Bünyesinde 1400 den fazla sanat eserini barındırmakta olan Vatikan müzesi, Rönesans’ın en önemli eserlerini müzesinde barındırmaktadır.

İtalya öğrenciler için adeta bir açık hava müzesi gibidir. İtalya’da eğitim alan öğrenciler için sosyal aktiviteler hem eğlenmenizi hem de kültürel mirasları görmenizi sağlayacaktır.

 

Galleria Borghese

Galleria Borghese, İtalya'nın Roma kentinde bulunan ve eski Villa Borghese Pinciana'da bulunan bir sanat galerisidir. Başlangıçta, galeri binası bahçeleriyle bütünleştirildi, ancak günümüzde Villa Borghese bahçeleri meraklıları için önemli bir uğrak noktasıdır Bernini’nin ünlü heykelleri ile Caravaggio’nun muhteşem resimleri, Klasik, Rönesans ve Neo-Klasik dönem eserleri bu müzede sergilenmektedir.

 

İtalya ve İtalya’da eğitim ile ilgili tüm merak ettikleriniz için sitemizi ziyaret edin

  Bilgi İçin Hemen Arayın