? İtalya'da Mimarlık Eğitimi ve Mimarlık Eğitimi Süreci

İtalya'da Mimarlık Eğitimi ve Mimarlık Eğitiminin Süreçleri

 

İtalya, bugünlerde birçok öğrencinin Mimarlık,Sanat,Tasarım alanlarında okumak için tercih ettiği ülkelerinin başında gelmektedir. İtalya'da Mimarlık Eğitimi almak, Mimar olmak isteyen birçok öğrenci adayının hayallerini süslemektedir.

Bu yazımızda sizlere İtalya'da Mimarlık Eğitiminden ve Mimarlık Eğitiminin süreçlerinden bahsediyoruz.

 

 

Rönesans'ın ve Sanat Tarihinin Beşiği: İtalya

 Birçok mimari akımın doğduğu yer olan ve halen çeşitli akımlara yön veren ülkelerden biri olan İtalya, birçok tarihi eseri ile adeta bir açık hava müzesini andırmaktadır.UNESCO Dünya Mirası Listesindeki yüzlerce tarih ve sanat eserine ev sahipliği yapan İtalya'da Mimarlık Eğitimi almak, öğrencilere bu eserleri yakından görme ve inceleme fırsatı sunacaktır. 

Kolezyum ,Vatikan Müzesi, Pompei, Pisa Kulesi gibi birçok tarihi mekana ev sahipliği yapan İtalya, mimarlık ve şehir planlama eğitimlerini tarihi eserlerle ve anıtlarla pekiştiren kültürel bir ortam sunmaktadır. İtalya; Mimarlık,Tasarım ve şehir planlama eğitimi bakımından dünyada en iyi eğitim alabileceğiniz ülkelerden birisidir. 

İtalya'daki Mimarlık okulları, öğrencilerine kaliteli bir akademik eğitim ve sosyal imkanlar tanıyarak yaratıcılıklarını ön plana çıkarmayı amaçlarken, farklı yetenek ve tecrübelere sahip olmalarını sağlar.

 

 

İtalya'da Mimarlık Eğitimi Almanın Avantajları

İtalya'da Mimarlık Eğitimi almak birçok yabancı öğrencinin hayalidir. İtalya'da Mimarlık Eğitimi almanın birçok avantajı bulunmaktadır.

İtalya’da Mimarlık Eğitimi alan öğrenciler öncelikle yoğun bir akademik eğitime tabi tutulmaktadır. 5 yıl süren bu eğitimde aldıkları akademik eğitimin ardından Yabancı öğrenciler, isterlerse İtalya'da Mimarlık alanında yüksek lisans eğitimi almaya devam edebilirler. İngilizce mimarlık eğitimi görmek isteyen öğrenciler için İtalyanca'nın yanında İngilizce Mimarlık Eğitimi seçeneği de vardır.

İtalya’da Mimarlık Eğitimi alan öğrenciler, mimarlık, iç mimarlık ve tasarım üzerine yıl boyu düzenlenen fuar ve workshoplarda Mimarlık Eğitimi alanında staj veya iş bulma imkanına sahip olurlar.

İtalya'da Mimarlık Eğitimini tamamlayan öğrencilerin mezun olurken aldığı mavi diploma bütün Avrupa ve Dünya ülkelerinde geçerlidir. İtalya'da Mimarlık Eğitimi alan yabancı öğrenciler, Avrupa’da ve diğer ülkelerde mimarlık mesleğini icra edebilmektedir. Ayrıca Mavi Diplomalar YÖK Tarafından da geçerli kabul edilmektedir.

 

 

İtalya'da Mimarlık Sınavı

 İtalya'da Mimarlık Eğitimi almak isteyen öğrenciler için başvuru sürecinde Mimarlığa giriş sınavı yapılmaktadır. Bu sınavlar genellikle Eylül ayı sonunda yapılmaktadır. İtalya’da eğitim almak isteyen öğrenciler başvurularını bulundukları ülkeden en geç Mart ayına kadar yapmak zorundadır.

İtalya'da Mimarlık Eğitimi veren tüm İtalyan üniversitelerinde genelde sınavlar, aynı anda yapılmaktadır. Mimarlık Fakültelerine giriş sınavı 60 çoklu seçmeli sorudan oluşur.  Sınav 100 dakika sürmektedir. İtalya'da Mimarlık Eğitimi almak isteyen öğrenciler Genel Kültür, Mantık, Fizik, Matematik ve Sanat Tarihi derslerinden oluşan sınavdan belli bir puan almak zorundadır.

Sınavlardan önce Mimarlık fakülteleri için konsolosluğa yapacağınız başvurunun yanında okul ve sınav başvurunuzun da yapılması gerekir. Sınavlar, başvuru yapılan üniversitede yapılmaktadır. 

 




İtalya'da Mimarlık yapmak isteyenlere Kariyer İmkanları


İtalya’da Mimarlık Eğitimi alan bir öğrenci olarak üniversitede lisans eğitim alıyor ve mezun olmanıza az kalmışsa eğer, kariyeriniz için harekete geçme zamanı gelmiş demektir. Genel olarak lisans eğitimini tamamlamış öğrenciler, İtalya'da mimarlık stajı yapma şansını yakalamış olduklarından, kurdukları network ağı sayesinde mezun olduktan sonra kariyer imkanları konusunda daha avantajlı olmaktadır.

İtalya'da bulunan birçok mimarlık ve mühendislik şirketleri İtalya'da mimarlık eğitimi almış ve not ortalaması yüksek öğrencilerin başvurularını daha çabuk değerlendirmeye almaktadır.İtalya'da Mimarlık Eğitimi alan öğrenciler bu şirketlerde çalışarak kariyerlerinde hızla yükselme şansına erişmektedir.


  Bilgi İçin Hemen Arayın