? İtalya'da Üniversite Eğitimi Almak

İtalya'da Üniversite Eğitimi

 

Yurtdışında eğitim almak için İtalya, birçok öğrenci için ideal ülke konumundadır. İtalya’da üniversite eğitimi almak diğer ülkelerle kıyaslandığında daha ucuz ve avantajlıdır. Eşsiz coğrafi güzellikleri, sayısız kültürel faaliyetleriyle İtalya, öğrenciler için en ideal eğitim ülkesi olma yolunda ilerlemektedir.

 

 İtalya da üniversitelerin uygun fiyatlı olmasıİtalyan üniversite diplomasının Türkiye’de YÖK tarafından tanınıyor olması Türk öğrenciler için ''İtalya’da eğitimi'' cazip kılmaktadır. İtalya’da üniversite okumanın bir diğer artısı da kolay ve ucuza uçak bileti bulunabilmesi, toplu taşımanın ucuz ve her yere ulaşabilmesi öğrenciler için ulaşımı kolaylaştırmakta ve İtalya’ da eğitim taleplerini artırmaktadır. Ayrıca İtalya'da üniversite eğitimi alan öğrenciler diğer Avrupa ülkelerine serbest dolaşım hakkı kazanmaktadırlar. Bir diğer avantaj ise İtalya'da öğrencilere haftalık 20 Saat çalışma izni verilmektedir. Bu çalışma izni sayesinde öğrenciler boş vakitlerinde part-time çalışıp para kazanabilir veya kariyer anlamında ilerleyebilir.

 Turistik ve doğal güzellikleriyle, şehirlerinin kendine has dokusuyla, Kaliteli ve köklü eğitim kurumlarıyla, sıcak ve sosyal ortamlarıyla İtalya, Üniversite eğitimi almak için en ideal ülkelerden birisidir.

 

 

İtalya, zengin kültürü, Ilıman iklimi, ünlü mutfağı ve coğrafi güzellikleriyle sürekli merak edilen, sevilen turistlerin ve ''İtalya'da üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin ilgisini çeken bir ülke olmuştur.''

İtalya'da üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler bu coğrafi güzelliklerin hepsini görme imkânı bulacaktır. Ülkede Akdeniz iklimi etkilidir. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçer. Ilıman bir iklime sahip İtalya, eşsiz güzellikteki Alp Dağlarına, Ünlü Po nehrine, Etna yanardağına ve güzellikleri ile ünlü göllere ev sahipliği yapmaktadır.

Ayrıca Dünya rekorunu elinden bırakmayarak 51 UNESCO Dünya mirasına sahip bir ülkedir. Bu mükemmel güzellikteki yerleri görmek için birçok öğrenci İtalya'da üniversite eğitimini tercih etmektedir.

Jül Sezar', Kristof Colomb, Leonardo Da Vinci ve diğer birçok ünlü insanlara ev sahipliği yapan bir ülkeye ev sahipliği yapan İtalya’da üniversite eğitimi almaya gitmek şüphesiz birçok öğrencinin hayalidir.

İtalya’da üniversite eğitimi almaksizlere birçok tarihi mekânı görme fırsatı yaratır. Roma İmparatorluğa ve sayısız medeniyetine ev sahipliği yapan İtalya sizlere Antik Roma sokaklarında dolaşmayı, Rönesans havası koklamayı ve birçok tarihi yeri gözlemleme imkânı sağlamakta. İtalya’da üniversite eğitimi alırken Milano sokaklarında dolaşabilir, Niccolo Machiavelli'nin ve Rönesans’ın doğum yeri olan Floransa şehrini gezebilir. Bir dönem Dünya ticaretine yön veren Venedik şehrinde gondola binebilir, Sicilya topraklarında üzüm toplayabilirsiniz.

 Birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı için Dünyanın en eski üniversitesi olan Bologna üniversitesini topraklarından bulunduran ülke öğrencilere İtalya’da üniversite eğitimi alırken kültürel dokusunu inceleme olanağı sağlamaktadır.

 

 

 

 İtalya Avrupa'nın en büyük 3. ,Dünyanın en büyük 8.Ekonomisidir. Büyük ve gelişmiş bir ülkedir. İtalya’da öğrenci olmanın maliyeti diğer Batı Avrupa ülkeleriyle karşılaştırılınca daha ucuza gelmektedir.

 Öncelikle İtalya'da toplu taşıma çok ucuzdur. Bu avantaj da İtalya'da üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin en önem verdiği konuların başında gelmektedir. İtalya’da üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin Türkiye’deki gibi yurt ve paylaşımlı daire gibi konaklama seçenekleri bulunmaktadır. Yurtların doluluk oranları sebebi ile İtalya'da üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin çoğunluğu paylaşımlı daireleri tercih etmektedir. İtalya hükümeti, devlet üniversitelerinde öğrencilerin harç ücretlerini, ailenin gelirine göre ayarlamaktadır ancak alt ve üst sınırlar mevcuttur. İtalya'daki devlet üniversiteleri özel üniversitelerle kıyaslandığında nispeten daha ucuzdur. İtalya’da üniversite eğitimi yemekhanelerinde cüzi miktarlara yemek verilmektedir. Ancak okul dışında öğrencilerin yemek yiyebilecekleri birçok restoran bulunmaktadır.

Pizzaları ile ünlü olan ülkede, şehrin hemen hemen yer yerinde bu tarz yemekler yapan restoranlar bulunmaktadır.

İtalya'da üniversite okumak birçok üniversite öğrencisinin hayalidir. İtalya’da en kesime göre üniversite bulunmaktadır. Birçok öğrenci İtalya'daki en iyi üniversiteleri merak etmektedir. Gelin birlikte inceleyelim

 

 

 

Bologna Üniversitesi (UNİVERSİTÀ Dİ BOLOGNA)

 

Dünya’da 188. Sırada bulunan Bologna Üniversitesi, kesin kuruluş tarihi bilinmese de tahminlere göre 1088 yılında hukuk eğitimi vermek üzere kurulmuştur. 14. Yüzyıldan itibaren de mantık, astronomi, tıp, felsefe, aritmetik, filoloji gibi alanlarda da eğitim vermeye devam ederek günümüze kadar gelmiş en eski üniversitedir.

POLİTECNİCO Dİ MİLANO

 

1863 yılında kurulan Politecnico di Milano, mimarlık, mühendislik ve tasarım dallarında dünyanın en iyi üniversiteleri arasındadır.  Tasarım ve mimari merkezi Milano’ da 37bini aşkın öğrencisine İngilizce ve İtalyanca dil seçenekleriyle lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimleri sunmaktadır. ''İtalya'da üniversite okumak'' için gelen öğrencilerin genelde ilk tercihleri bu üniversite olmaktadır.

Vita-Salute San Raffaele Üniversitesi

 

Vita-Salute San Raffaele, İtalya'nın önemli eğitim ve araştırma üniversitelerinden biridir.

Milano'da bulunmaktadır. Psikoloji bölümü ile 1996 yılında açıldı, kısa bir süre sonra (1998) tıp ve ardından felsefe dersleri verilmeye başlandı. Üniversite, kurulduğu günden bu yana eğitim ve araştırma alanında her yönden güçlü bir entegrasyon ile karakterize edilerek büyümeye ve gelişmeye günümüze kadar devam etmiştir. İtalya’da tıp fakültesi okumak isteyenlerin ilk tercihidir.

 

 

  Bilgi İçin Hemen Arayın