? İtalya'daki En İyi Devlet Üniversiteleri

İtalya'daki En İyi Devlet Üniversiteleri

 

İtalya, son yıllarda uluslararası öğrenci sayısını giderek arttırmaktadır. Bunun en önemli sebepleri arasında devlet üniversitelerinde uygulanan düşük ücretli eğitimin, burs imkânlarının ve lisans öğrenimlerinin 3 yılda tamamlanmasının payı büyüktür.

 Eğitim dili İtalyanca olmasına rağmen sayısı giderek artan İngilizce eğitim programları, özellikle mimarlık, moda, mühendislik, tıp ve tasarım alanlarında uluslararası öğrencileri ülkeye çekmektedir. İtalya’daki En iyi Devlet Üniversitelerinin sayısı giderek artmaktadır.

 

Bu blog yazımızda İtalya’daki En İyi Devlet Üniversitelerini sizin için derledik

 

POLİTEKNİKO Dİ MİLANO ÜNİVERSİTESİ

 

Milano Politeknik Üniversitesi; yaklaşık 42.000 öğrenciye ev sahipliği yapan Politekniko Di Milano Üniversitesi İtalya'nın En İyi Devlet üniversitelerinden biridir.

 Politecnico di Milano (Milano Politeknik Üniversitesi), 1863 yılında kurulmuş olup, Avrupa’nın en seçkin ve donanımlı teknik üniversitelerinden bir tanesidir ve İtalya’daki Mühendislik, Mimarlık Tasarım ve Endüstriyel Tasarım alanındaki en büyük üniversitelerden biridir. Makine Mühendisliği eğitimde dünyada 7.sıraya kadar yükselen bu üniversite Avrupa’daki ilk 10 teknik üniversite arasında ve dünyadaki en iyi 25 teknik üniversite içerisinde yer almaktadır.

 

 

ROMA LA SAPİENZA ÜNİVERSİTESİ

 

Roma La Sapienza Üniversitesi, Roma'da Papa 8.Bonaface tarafından 1303 yılında kurulmuş olup, dünyanın en eski üniversitelerinden birisidir.11 Fakülteye sahip üniversite, Roma’daki ve İtalya’daki En İyi Devlet Üniversitelerinden birisidir.

Bunun yanı sıra Sapienza Üniversitesi, Devlet tarafında hibe edilen araştırma bütçesi en yüksek olan, 100.000’i öğrenci sayısı ile Avrupa’nın en büyük ve İtalya’daki En iyi Devlet Üniversitelerinden biridir.

 Roma La Sapienza Üniversitesi, dünyanın birçok ülkesini kapsayan geniş üniversite işbirliği ağı sayesinde öğrencilerine, çift diploma fırsatı, İtalya’da stajyerlik ve İş bulma imkânı olmak üzere birçok fırsatlar sağlamaktadır.

 

 

POLİTEKNİKO Dİ TORİNO ÜNİVERSİTESİ

 

Politecnico di Torino (Torino teknik üniversitesi), İtalya’nın En iyi Devlet Üniversitelerinden bir diğeridir. 1859 yılında kurulmuş olup bünyesinde 10 fakülte bulunan bu okul İtalya’daki en köklü teknik üniversitelerden biridir.

Uluslararası öğrenciler için büyük destek hizmetleriyle, iyi donanımlı ve büyük kampüsleriyle bünyesinde 32.000 öğrenciyi barındıran bu üniversite, Endüstri arasındaki ilişkiler sayesinde İtalya’da veya birçok staj imkânları sunmasıyla yabancı öğrencilerin dikkatini çekmektedir.

  Bilgi İçin Hemen Arayın