? Politecnico Di Milano Üniversitesi - Pianeta Italia

Politecnico Di Milano Üniversitesi

 

Politecnico Di Milano Üniversitesi; 1863 yılında kurulmuş olup, İtalya'nın en büyük teknik üniversitesidir. Lisans ve yüksek lisans eğitimi veren üniversite; mimarlık, mühendislik ve ekonomi alanlarında dünyanın ilk 50 üniversitesi arasında bulunmaktadır.

Yaklaşık 42 bin öğrenciye ev sahipliği yapan üniversite, Milano'daki en eski üniversite olma özelliğini de elinde tutmaktadır.

 

 

Milano Şehrinde Üniversite Eğitimi

 

Milano; mimarlık ve mühendislik alanlarında en iyi eğitimi almak, tasarım ya da moda endüstrisinde uzmanlaşmak isteyen öğrencilerin en çok tercih ettiği şehirlerden biridir. Öğrenci hayatı olarak da Avrupa'nın en canlı şehirlerinden biri olan Milano; müzeleri, sergileri, tarihi mekânları ve doğal güzellikleriyle öğrencilere kaliteli ve eğlenceli bir eğitim hayatı sunmaktadır.

Bütün bu avantajlarının yanında Milano; İtalya'nın en seçkin üniversitelerine ev sahipliği yapmaktadır. Başta şehrin en eski eğitim kurumu olan Politecnico di Milano Üniversitesi olmak üzere 7 üniversite bulunmaktadır. Avrupa'nın en iyi üniversiteleri arasında gösterilen bu üniversiteler, yabancı öğrenciler için birçok lisans programı seçeneği sunmaktadır.

 

 

 

Politecnico Di Milano Üniversitesi'ndeki Lisans ve Yüksek Lisans Programları

 

Yurt dışından gelen öğrencilerin en fazla tercih ettiği üniversitelerden biri olan Politecnico di Milano Üniversitesi, İtalya’nın en çok başvuru alan teknik  üniversitesidir. Politecnico di Milano Üniversitesi, QS Ranking sıralamasına göre Avrupa’da 28’inci sırada, Dünya’da ise 187’nci sırada bulunmaktadır. Yapılan  birçok araştırmada dünyanın en iyi 50 üniversitesi içinde yer alan Politecnico di Milano Üniversitesi, ödüllü birçok mimar ve mühendis yetiştirmiştir.

Politecnico Di Milano Üniversitesi'nde İngilizce ve İtalyanca olmak üzere 2 ayrı dilde eğitim verilmektedir. 42 lisans ve Yüksek lisans programı ile İtalya'nın  en kaliteli eğitimini veren Politecnico Di Milano Üniversitesi, yeni gelecek öğrencilere kapılarını açmaktadır.

Politecnico Di Milano Üniversitesi'ndeki lisans ve yüksek lisans programları aşağıdaki gibidir:

 Architecture (Mimarlık)

Architecture – Architectural Design (Mimarlık ve Mimari Tasarım)

Architecture and Urban Design (Mimari ve Kentsel Tasarım)

Biomedical Engineering (Biyomedikal Mühendisliği)

Civil Engineering (İnşaat Mühendisliği)

Communication Design (İletişim Tasarımı)

Electrical Engineering (Elektrik-Elektronik Mühendisliği)

Energy Engineering (Enerji Mühendisliği)

Environmental and Land Planning Engineering (Çevre ve Arazi Planlama Mühendisliği)

Integrated Product Design (Entegre Ürün Tasarımı)

Interior and Spatial Design (İç Mekan Tasarımı)

Interior Design (İç Dizayn)

Mathematical Engineering(Matematik Mühendsiliği)

Mechanical Engineering(Makine Mühnedisliği)

 

 

Politecnico Di Milano Üniversitesi Başvuru Şartları

 

 Politecnico Di Milano Üniversitesi, yabancı öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversitelerin başında gelmektedir. Bu sebeple kontenjanları kısıtlı ve başvuru şartları nispeten zorludur. Öğrencinin lisans programlarına girebilmesi için, İtalya Eğitim Bakanlığı'nın veya üniversitenin düzenlediği giriş sınavına katılması zorunludur.

Ayrıca Politecnico Di Milano Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimi almayı düşünen öğrencilerin minimum 3.00 (4.00 üzerinden) AGNO ile okula başvurmaları gerekmektedir.

 Politecnico Di Milano Üniversitesi'ne başvuracak öğrencilerin hazırlaması gereken belgeler aşağıdaki gibidir:

Pasaport

İmzalı Başvuru Formu

Üniversite Diploması ya da geçiçi mezuniyet belgesi

Transkript

CV

Motivasyon Mektubu

İngilizce Dil Skoru (Toefl IBT: 78 ya da IELTS: 6.0)

Mimarlık veya Dizayn alanlarında eğitim alacak öğrencilerin Portfolyo hazırlamaları gerekmektedir.

 

Politecnico Di Milano Üniversitesi Mezunu Ünlü Kişiler

 

Politecnico di Milano Üniversitesi, İtalya ve Avrupa'nın en iyi teknik üniversiteleri arasında yer almaktadır. Politecnico di Milano Üniversitesi, Times Higher Education Verilerine göre mühendislik eğitiminde dünyanın en iyi 16. mimarlık eğitiminde ise 11. üniversitesidir.

Politecnico Di Milano Üniversitesi mezunları arasında dünya çapında üne sahip birçok mimar, mühendis, bilim adamı ve tasarımcı bulunmaktadır.

Politecnico Di Milano Üniversitesi mezunları arasında Moda tasarımcısı Gianfranco Ferré, Nobel ödülü sahibi ünlü kimyager Giulio Natta, Pirelli firmasının kurucusu Giovanni Battista Pirelli ve Ünlü illüstratör Saul Steinberg bulunmaktadır.

  Bilgi İçin Hemen Arayın