? Roma La Sapienza Üniversitesi

Roma La Sapienza Üniversitesi

 

Roma La Sapienza Üniversitesi 1303 yılında Papa Bonifacio VII'nın emri ile kurulmuş olup, İtalya’nın en eski üniversitelerinden biridir. 115 bini aşkın öğrencisiyle eğitim hayatına devam eden Roma La Sapienza Üniversitesi, çeşitli lisans programları ile en çok tercih edilen üniversitelerin başında gelmektedir.

 

 

Roma’da Öğrenci Olmak

 

İtalya’nın başkenti ve en kalabalık şehirlerinden biri olan Roma; tarih kokan sokakları, canlı şehir hayatı, Sistine Şapeli, Kolezyum, Trevi Çeşmesi, Vatikan Müzesi gibi büyüleyici tarihi güzellikleri ve köklü eğitim kurumlarıyla lisans eğitimi almayı düşünen öğrencilerin en çok tercih ettiği şehirlerden biridir.

Şehir, 2500 yıllık tarihinde Antik Roma Krallığı, Roma İmparatorluğu ve Roma Cumhuriyeti’ne başkentlik yapmıştır. Bununla birlikte Avrupa tarihinde önemli rol oynaması sebebi ile Roma, “Ölümsüz Şehir’’, ‘’Ebedi Şehir’’ gibi birçok isimle anılmaktadır.

Roma, aynı zamanda İtalya’nın en köklü üniversitelerine ev sahipliği yapmaktadır. Genel olarak ülkeye, mimarlık, mühendislik, tıp ve ekonomi alanlarında lisans eğitimi almaya gelen öğrenci sayısı oldukça fazladır.

 

 

Roma La Sapienza Üniversitesi’nin Tarihi

 

Roma La Sapienza Üniversitesi'nin hikâyesi 1303 yılında başlamaktadır. İtalyan bir kardinal olan Benedetto Caetani, Papa seçildikten sonra Bonafacio VII ismini aldı. Bonafacio VII, aynı yıl Roma'nın ilk üniversitesi olan ''Studium Urbis''i kurmuştur. ''Studium Urbis'' ismi, 1848 yılında İtalya kralı tarafından La Sapienza Üniversitesi olarak değiştirilmiştir.

 

Roma La Sapienza Üniversitesi, İtalya'daki en prestijli üniversitelerinden biridir. İtalya'nın yönetici sınıfının büyük bir kısmı yüzyıllar boyu La Sapienza'da eğitim almıştır. Roma La Sapienza Üniversitesi, ayrıca pek çok Nobel ödüllü akademisyeni, bilim insanlarını ve astronotları yetiştirmiş köklü bir eğitim kurumudur.

 

 

Roma La Sapienza Üniversitesi'nde Lisans ve Yüksek Lisans Eğitimi

 

Yurt dışından gelen öğrencilerin en fazla tercih ettiği üniversitelerden biri olan Roma La Sapienza Üniversitesi, İtalya'nın en prestijli devlet üniversitesidir. Roma La Sapienza Üniversitesi 2018 yılında yayınlanan QS Rankings sıralamasına göre tüm dünyada 213. sırada, CWUR'e göre ise 112. sırada yer almaktadır.

Roma La Sapienza Üniversitesi, dünyanın dört bir yanını kapsayan geniş üniversite ağı sayesinde öğrencilerine, çift diploma programları, tez yazma bursları, Avrupa ve Avrupa dışındaki ülkelerde stajyerlik ve uluslararası doktora tezleri de dâhil olmak üzere çok çeşitli fırsatlar sağlamaktadır. 300’e yakın lisans ve yüksek lisans programları ile eğitim hayatına devam eden Roma La Sapienza Üniversitesi, kaliteli bir üniversite eğitimi almak isteyen yabancı öğrencilere kapılarını açmaktadır.

Roma La Sapienza Üniversitesi’ndeki Lisans Ve Yüksek Lisans Programları aşağıdaki gibidir:

 Communication Engineering - İletişim mühendisliği

 Electronics Engineering - Elektronik Mühendisliği

 Electrical Engineering - Elektrik Mühendisliği

 Energetics Engineering - Enerjik Mühendisliği

 Engineering Management - Mühendislik Yönetimi

 Computer and System Engineering - Bilgisayar ve Sistem Mühendisliği

 Mechanical Engineering - Makine Mühendisliği

 Sustainable Building Engineering - Sürdürülebilir İnşaat Mühendisliği

 Environmental Engineering - Çevre Mühendisliği

 Economics Sciences - Ekonomi Bilimleri

Psycology and Health - Psikoloji ve Sağlık

Architecture – Mimarlık

School of Dentistry - Diş Hekimliği Fakültesi

Law – Hukuk

Pharmaceutical Chemistry and Technology - Farmasötik Kimya ve Teknoloji

Advanced Business Administration -  İleri İşletme Yönetimi

Product design - Ürün tasarımı

International Relations - Uluslararası ilişkiler            

 

 

Roma La Sapienza Üniversitesi’nin Sunduğu Fırsatlar

  

İtalya’da eğitim almak isteyen yabancı öğrencilerin sıkça tercih ettiği bir üniversite olan Roma La Sapienza Üniversitesi, iyi bir akademik geçmişe sahip öğrencilere çeşitli burs imkânları sağlamaktadır. Bu burslar,  başvuru yapacağınız bölüme göre değişiklik gösterebilmektedir.

Roma La Sapienza Üniversitesi, İtalyan ve yabancı şirketlerle kurduğu network ağı sayesinde, öğrencilerine staj ve iş imkânı sağlamaktadır. Ayrıca derslerinden kalma durumu yaşayan öğrenciler için yaz okulu imkânı da sunmaktadır.

Roma La Sapienza Üniversitesi, sunduğu çeşitli burs fırsatlarının dışında, öğrencilerine yurtta konaklama imkânı da sağlamaktadır.

  Bilgi İçin Hemen Arayın