?

Floransa Üniversitesi Mimarlık Master’ı için başvurular açıldı!

Kökleri 1321 yılına kadar giden İtalya’nın en önemli üniversitelerinden biridir Floransa üniversitesi.

Bugün, 1.800 öğretmen ve araştırmacısıyla yılda 9.000’den fazla mezun vermekte. Eğitimde 95 ülkede 480 işbirliği anlaşması var.

Devlet üniversitesi olduğundan gelirinize göre indirim sağlayan bir okul ücreti imkanı var.

Sahip olacağınız diploma tüm dünyada geçerli, doktora yolu açık olan akademik bir yüksek lisans diplomasıdır.

Şehircilik anlayışının başladığı, Rönesansın başkenti Floransa’da Mimarlık Yüksek lisansı yapmanın değeri ölçülebilir mi!

Sadece Floransa’da bulunmak bile her mimar ve sanatçının ajandasına yer alır. Medici hanedanının sanatla bezediği Floransa, Dante ve Macchievelli’nin şehri, Leonardo da Vinci ve Michelangelo’nun da doğum yeridir. Rönesans mimarisinin ilk önemli örneklerinin bulunduğu, dünyanın en eski ve en ünlü sanat müzelerinden biri olan Uffizi’yi, Rönesans ve Barok sanatın en önemli örneklerini (ör: Botticcelli’nin Venüs’ün Doğuşu Tablosu, Michelangelo’nun Davut Heykeli) barındıran sanat koleksiyonlarına sahip Floransa, 2. Dünya Savaşı’na direnmiş 14.yy’dan kalma Ponte Vecchio köprüsü ve üzerindeki minik dükkanlarıyla hemen her yere yürüyerek ulaşabileceğiniz bir açık hava müzesidir. 

Floransa üniversitesinin ingilizce master programı Architectural Design sonbahar ve Mart’ta başlayan 2 dönem seçeneği sunuyor. Sürdürülebilir mimari ve korumanın üzerinde durulduğu Architectural Designingilizce master programı sonbaharda başvuruları için yine 2 tur açılacak. ilk tur başvurular açıldı: 8 Mart 2021’e kadar dosyalarımızı hazırlıyoruz..

  Bilgi İçin Hemen Arayın