?

1926 yılında İtalya’daki ilk mimarlık okullarından biri olarak kurulan ve  günümüze kadar kaliteli eğitim statüsünü korumaya devam eden Venedik Üniversitesi için İtalya’nın Mimar Sinan Üniversitesi diyebiliriz. Esasen mimarlık için kurulmuş bir üniversite olan IUAV Venedik Üniversitesi, mimarlık alanında İtalya’nın en iyilerindendir.

Kanallar üzerine kurulmuş olan şehrin mimarisi, tarihi dokusuyla ünlü Venediğin turistlerin en çok ilgisini çeken şehirlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Etkinlik açısından geniş bir yelpazeye sahip olan bu şehrin ünlü Venedik karnavalı, Venedik bienali, Venedik film festivali gibi bir çok cazip yanı vardır.  Yani Venedik hem iyi bir eğitim hemde eğlenceli bir öğrenci hayatı size sunar.

Şimdilerde, IUAV Venedik Üniversitesi ilk dönem okul taksitlerini öteleme kararı aldı. IUAV, kabul alan öğrencilerine var olan Covid-19 nedeniyle kayıtta ödenmesi gereken ilk dönem ücretinin tamamı bir seferde almayacağını duyurdu. Maddi sıkıntıları ve kabul olan öğrencilerin İtalya’ya varışlarının netlik kazanmasını beklediklerini göz önüne alarak sadece vergilerden oluşan 188 Euro’luk kısmını ödeyerek öğrencilerin kayıt yaptırmasına izin verdi. İlk dönem ücretinin kalan kısmını, öğrenciler İtalya’ya gittikleri zaman ödeyebilecekler.

Ayrıca harç indirimi için de başvuru şeklini, yabancı öğrencilere kolaylık olması için online şekle dönüştürmeyi veya tarihlerini uzatmayı da düşünüyorlar. Tarihler uzatılırsa öğrenci italya’ya gittiği zaman indirim hakkını kaçırmadan başvurusunu yapabilecek. Her sene tüm devlet üniversitelerine kayıt ettiğimiz öğrencilerin harç indirimi başvurularını da yaptırıyoruz, evraklarını kontrol ediyor ve birlikte dosyalarını hazırlıyoruz. Üniversite ücretlerinden önemli indirimler almaları yaşam masraflarında da rahatlamalarını sağlıyor.

Siz de IUAV’ın bir parçası olmak isterseniz. Başvuru ve detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  Bilgi İçin Hemen Arayın