?

Konsolosluklar açılıyor, 2020 İtalya başvuru dosyaları hazırlanıyor..

Her sene yabanci öğrencilerin resmi dilekceleriyle bağlı oldukları konsolosluklara başvuru yapmaları gereklidir. Bu resmi dilekçelerde İtalya’da okumak istediğiniz üniversite ve bölüm belirtilir böylece öğrencinin üniversite  tercihi yapılmış olur. İtalya başvurusunun en önemli kısımıdır diyebiliriz çünkü bu işlem yılda bir kez yapılabilir ve kaçıranların ellerindeki kabulleri de yanar.

Pianeta Italia olarak danışmanlığımızdaki öğrencilerin dilekçelerini hazırlar, dosyalarına neler eklemeleri gerektiğini anlatır ve şehirlerine göre bağlı oldukları konsolosluğa dosyalarını teslim etmelerini sağlarız.

Bu sene Covid-19 nedeniyle İtalyan Eğitim Bakanlığı yabancı öğrenci başvuru takvimini bugüne kadar ötelemişti. Şimdi öğrencilerin konsolosluklarda yığılmalarını önlemek adına, İtalya bu işlemi dijital bir ortama taşıdı. İtalyan Eğitim Bakanlığına ait bir portal üzerinden öğrencilerin resmi başvuruları yapılabilecek ve bu başvuru formları hem üniversiteye hem de konsolosoluğa başvurularınızın resmi yoldan iletilmesini sağlayacak.

AFAM’a bağlı güzel sanat akademilerinin başvurularını ise yine konsolosluklardan yürüteceğiz.

Pianeta Italia olarak her öğrencimizin bu başvuru formları yine tarafımızdan doldurulacak.

Destek icin elimizden geleni yapacagiz : )

  Bilgi İçin Hemen Arayın