?

1863 yılında kurulan belki de İtalya’nın en çok bilinen üniversitesi olan Politecnico di Milano, mimarlık, mühendislik ve tasarım alanlarında eğitim vermektedir. Türkiye’de en çok bilinen ve en çok öğrenci gönderdiğimiz okullardan biridir. Oldukça köklü olan bu okulda uluslararası öğrenci sayısı da haliyle çok fazla.

Bu iki okulun birbirleri ile olan ilişkisine gelecek olursak; Polidesign, Politecnico di Milano’ya bağlı olan ve 1 yıllık master eğitimi veren bir özel tasarım okuludur.

Sektöre yönelik birçok programı bulunan Polidesign, genel olarak baktığımızda Politecnico di Milano ile aynı ekole sahip ve aynı tecrübeyi edinebileceğiniz bir okuldur. Politecnico di Milano’nun sahip olduğu tüm birikime doğrudan erişim olanağına sahiptir ve Polidesign’ı tercih ederek, Politecnico di Milano’nun tüm imkanlarından da yararlanmış olursunuz diyebiliriz. Bu nedenle tasarımın herhangi bir alanında master eğitimi almak isteyen öğrenciler için fazlasıyla faydalı ve etkili olacağını düşünüyoruz. Eğitim aşamasında her alanda bu iki okulun birbiriyle olan etkileşimini deneyimleme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Aralarındaki farka gelecek olursak; Politecnico di Milano akademik eğitimler sunarken, Polidesign sektörel eğitimlerle ön plandadır ve Politecnico di Milano’nun 1 yıllık tasarım master programlarının da bir kolu olmuştur.

Aynı zamanda Polidesign, tasarım alanında en önemli kuruluş ve birliklerle doğrudan bağlantılı bir okuldur:
· ADI Association for the Industrial Design
· AIPi Italian Association of Interior Designers
· AIAP Italian Association of Visual Communication Design

Politecnico di Milano ile olan bağı ve onunla aynı eğitim anlayışına sahip göz önünde bulundurursak, bu iki kurum, uluslararası düzeyde tasarım alanında en önemli parçalardan birini oluşturuyor.

14 yılı aşkın süredir Politecnico di Milano için çok sayıda öğrenciye danışmanlık hizmeti vermekte olan Pianeta Italia olarak, aynı zamanda Polidesign resmi temsilcisiyiz.

Detaylı bilgi ve başvuru işlemleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  Bilgi İçin Hemen Arayın