?

1303 yılında kurulmuş Avrupa’nın en eski üniversitelerinden Roma La Sapienza aynı zamanda Avrupa’nın en büyük üniversitesi.

Mimarlıkta ingilizce Restorasyon/Koruma master programı her sene yüzlerce başvuru alıyor.

Tasarım stüdyo dersleri ve restorasyonda İtalya’nın tek ingilizce yüksek lisansı oluşu talepleri artırıyor.

Elbette Roma’nın tarihi dokusunu ve şehrin başlı başına size katacaklarını da ekleyince böyle köklü bir üniversitenin öğrencisi olmak pek çok mimarlık  öğrencisinin hayali haline geliyor.

Şimdi mimarlık fakültesine bağlı yeni ingilizce master seçenekleriyle artan başvurulara cevap vermeye çalışıyor La Sapienza.

  • Architecture – Urban Regeneration
  • Landscape Architecture
  • Product design
  • Design, Multimedia and Visual Communication

Kentsel Dönüşüm yüksek lisansı’nda öğrenciler, çağdaş kentin yenilenme süreçlerine ekolojik kalite, tarihsel-çevresel sürdürülebilirlik ve kaynakların etkin kullanımını Avrupa konteksine göre yapılandırmayı öğrenecekler.

Peysaj Mimarisi master programıysa insan ve çevre ilişkisini anlayan, sosyal hedefleri olan, dinamik ve çağdaş vizyona sahip AB düzeyinde tanınan Peyzaj Mimarı yetiştirmeyi hedefliyor. (EFLA Deklarasyonu, Avrupa Peyzaj Mimarlığı Vakfı, Brüksel, Nisan 1989 şartlarına sahip)

İngilizce Ürün Tasarımı ve Multimedya İletişim Tasarım master seçenekleri de dikkatleri çekiyor.

Pianeta Italia başvuru, evrak kontrolü, okulla iletişim, vize ve oturum bilgilendirmesi süreçlerinin tamamında öğrencileriyle beraber hareket eder.

  Bilgi İçin Hemen Arayın