? IED: Istituto Europeo di Design - Pianeta Italia

IED: Istituto Europeo di Design


Istituto Europeo di Design, 1966 yılında Francesco Morelli tarafından kurulan özel bir tasarım okuludur. IED, 3 ülke ve 8 kampüsle dünyanın en büyük tasarım okullarından biridir. 

IED'te eğitim almak birçok tasarım öğrencisinin hayalidir. Moda Tasarım alanında sektörün en iyileriyle tanışma şansının yanı sıra İtalya'daki Moda Tasarım şirketlerinde staj ve çalışma imkanı bulmaktadır. Gelin IED'i ve tasarım eğitimi alanındaki avantajlarını birlikte inceleyelim.




Dünya'nın En Büyük Tasarım Okuluyla Tanışın! 


Istituto Europeo di Design, 1966 yılında Francesco Morelli tarafından kurulan özel bir tasarım okuludur.

IED'in Milan, Roma, Venedik, Cagliari, Floransa, Barcelona, Madrid ve Sao Paulo'da kampüsleri bulunmaktadır. IED; İngilizce, İtalyanca ve İspanyolca eğitim seçeneği ile 3 ayrı dilde eğitim vermektedir. 13.000 öğrencisiyle IED, yabancı ülkelerden gelen öğrencilerin en çok tercih ettiği Moda ve Tasarım okullarının başında gelmektedir. IED, bünyesinde eğitim gören öğrencilere ayrıca yurt konaklama imkanı sağlamaktadır. 

IED'te akademik eğitim veren öğretim görevlileri, moda sektöründe başarılı ve akademik olarak birikimli kişilerden oluşmaktadır. IED tasarım okulları, Türkiye’de üniversite statüsündedir ve diplomaları YÖK Tarafından geçerlidir. IED'te akademik ders programları sektörün önde gelen moda tasarımcıları tarafından hazırlanmaktadır. Bu sayede IED'teki öğrenciler sektöre birkaç adım önde başlamaktadır.

IED, teknolojik yenilikleri en iyi kullanan okullardan birisidir, Bu sayede öğrenciler moda tasarım alanındaki yaratıcılarını etkili bir şekilde gösterebilmektedir.



IED'te Üniversite Eğitimi ve İngilizce Lisans Bölümleri


IED,Türk öğrencilerin en çok tercih ettiği Tasarım okullarından biridir. Eğitim süresinin 3 yıl olması, eğitim ücretlerinin maliyet bakımından çok uygun olması gibi faktörler, Türk öğrencilerin IED'i tercih etmelerinde önemli rol oynamaktadır.

IED'te İngilizce ve İtalyanca Lisans bölümleri ayrı ayrıdır. IED'te eğitim alabileceğiniz bazı lisans bölümleri aşağıdaki gibidir.

Fashion Marketing (Moda Pazarlaması) – Milan
Fashion Communication(Moda İletişimi) – Milan
Fashion Stylist(Moda Tasarımı) – Milan
Jewelry Design(Mücevher Tasarımı) – Milan
Fashion Design(Moda Tasarımı) – Milan
Interior Design (İç Dizayn) – Milan
Product Design(Ürün Tasarımı) – Milan
Photography(Fotoğrafçılık) – Milan
Graphic Design(Grafik Tasarımı) – Milan
Fashion Design(Moda Tasarımı) – Rome
Interior Design(İç Dizayn) – Rome
Video Design and Filmmaking(Video Tasarım ve Film Yapımı) – Rome
Transportation Design(Ulaştırma Tasarımı) – Turin
Fashion Communication(Moda İletişimi) – Florence

 



IED'e Başvuru Şartları


IED'e başvurmak isteyen öğrenciler için gerekli belgeler:

Pasaport
Motivasyon Mektubunuz
Dil Yeterlilik Belgesi (İtalyanca bölümler için B2 düzeyinde dil bilgisi ve sertifika, İngilizce bölümler için ise IELTS 5.5 yada TOEFL 68 istenmektedir.) (Türkiye’de %100 İngilizce eğitim almış olan öğrencilerden dil belgesi istenmemektedir.)
Öğrenci Portfolyonuz
Diploma

IED'e başvuran öğrenciler, yapılacak ön değerlendirme sonrası IED tarafından mülakata tabi tutulmaktadır. Kabul koşulları bölümden bölüme değişiklik göstermektedir.

Programların  başlangıç tarihleri genelde Eylül ve Ocak aylarıdır, ancak fakülte ve bölüme göre değişiklik gösterebilmektedir.

 

 

IED'te Yüksek Lisans Eğitimi Ve Yaz Okulu


IED'te yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrenciler, lisans eğitimi sonrası bu okulda yüksek lisans eğitimi de alabilmektedir. IED'te yüksek lisans eğitimi almak, kariyerine İtalya'da devam isteyen öğrenciler için adeta biçilmiş kaftandır. Öğrenciler, İtalya'daki büyük şirketlerde kariyer ve staj imkanlarının yanı sıra moda sektörünün en tecrübeli tasarımcılarıyla çalışma imkanı bulmaktadır. IED'te bulunan bazı yüksek lisans bölümleri aşağıdaki gibidir:

 

Fashion Marketing (Moda Pazarlaması) – Milano 
Fashion Communication(Moda İletişimi) – Milano
Fashion Stylist(Moda Tasarımı) – Milan Interior Design (İç Dizayn) – Milano
Product Design(Ürün Tasarımı) – Milano 
Photography(Fotoğrafçılık) – Milano
Graphic Design(Grafik Tasarımı) – Milano 
Fashion Design(Moda Tasarımı) – Rome

Yüksek Lisansın yanı sıra IED'te lisans eğitimi alan öğrenciler için Yaz okulu imkanı bulunmaktadır. Derslerinde başarılı olamayan öğrenciler için IED ,  öğrencilerine Yaz okulu imkanı sağlamaktadır.Bu sayede öğrenciler, sene kaybı yaşamadan mezun olma imkanına sahip olmaktadır.


  Bilgi İçin Hemen Arayın