? İtalya’da Eğitim Alırken Gezebileceğiniz En Güzel 4 Şehir - Pianeta Italia

İtalya’da Eğitim Alırken Gezebileceğiniz En Güzel 4 Şehir

Avrupa'nın tam kalbinde yer alan İtalya; muhteşem şehirleri, tarihle iç içe yaşayan eser ve müzeleri ile birçok öğrencinin lisans eğitimi almak için tercih ettiği ülkelerden biridir. Konum olarak Türkiye’ye çok yakın olan bu güzel Akdeniz ülkesi, gezilecek birçok doğal güzelliğe sahip olmasıyla birlikte; köklü tarihi, mutfağı ve sanatı ile de ön plana çıkmaktadır.

Bütün bu güzelliklerinin yanında kaliteli üniversiteleri ile de ünlü İtalya, lisans ve master eğitimi almaya gelen öğrencilere tasarım, mimarlık, tıp, mühendislik ve güzel sanatlar alanlarında çeşitli eğitim programları sunmaktadır.

İtalya'da üniversite eğitimi alan veya almayı düşünen öğrencilerin görmesi gereken çok sayıda güzel şehir bulunuyor. Her biri birbirinden güzel ve büyüleyici 4 İtalyan şehrini sizler için sıraladık.



Milano

 

İtalya’nın kuzeyinde yer alan Milano, ülkenin 20 eyaletinden biri olan Lombardiya'nın başkentidir. Dünyanın en önemli moda, tasarım ve ticaret merkezlerinden biri olan Milano, İtalya'nın en güzel şehirlerinden biridir. Kent merkezinde yer alan tarihi yapıları ve sanat eserlerinin yanı sıra kültürel zenginliği ve sosyal yaşamıyla Milano, Avrupa'nın en çok ziyaret edilen şehirlerinin başında gelmektedir.


Milano, kaleleri ve katedralleri ile ünlü bir şehirdir. Şehrin merkezinde bulunan Duomo Katedrali, La Scala Opera Binası ve Castello Sforzesco Kalesi, şehrin en çok ziyaret edilen yerlerindendir.


Ayrıca Milano Politeknik Üniversitesi ve Milano Devlet Üniversitesi gibi Avrupa'nın en kaliteli 2 üniversitesine ev sahipliği yapan Milano, lisans eğitimi almak isteyen öğrencilere kapılarını açmaktadır.

 


Roma

 

''Aşıklar Şehri'' olarak da bilinen Roma, Antik çağlardan bu yana 4.000 yıllık görkemli tarihiyle, yalnızca Avrupa’nın değil dünyanın da en önemli şehirlerinden biridir.
Birçok devlete başkentlik yapmış olan Roma, muhteşem sokakları, yüzlerce yıllık kiliseleri, heykelleri ve görkemli meydanları ile tarihi mekan açısından dünyanın en zengin şehirlerindendir.


Her yıl binlerce öğrenciyi ağırlayan Roma’da ziyaret edilmesi gereken birçok tarihi mekan bulunmaktadır. Roma Forumu, Trevi(Aşk Çeşmesi), Pantheon ve Vatikan Müzesi, şehirde gezip görülmesi gereken önemli yerlerdendir

Bunların dışında Roma, La Sapienza Üniversitesi gibi köklü bir üniversiteye ev sahipliği yapmaktadır. 716 yıllık geçmişi, 110 bin öğrencisi ve 4 bini aşkın öğretim görevlisi ile La Sapienza Üniversitesi, ekonomi,mühendislik ve tıp alanlarında eğitim almak isteyen öğrencilere kucak açmaktadır.

 

Floransa


Floransa, Kuzey İtalya'daki Toskana Bölgesi'nin başkentidir. Rönesans'ın doğum yeri olarak da bilinen şehir, İtalyanın  en büyük şehirlerinden biridir.

Floransa, antik döneme dayanan tarihi yapısı, kültürü ve mimari dokusu ile ülkenin en çok turist çeken şehirlerinden biridir. Şehir, tarihi kimliği sebebiyle, 1982 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilmiştir. Medici Sarayı, Uffizi Galerisi, Duomo Katedrali ve Vecchio köprüsü şehirde görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir.

Moda dünyasına yön veren şehirlerden biri olan Floransa'da birçok sanat ve tasarım okulu bulunmaktadır. POLIMODA, Accademia Italia gibi köklü tasarım okullarıbu şehirde bulunmaktadır.

 

Bologna

 

İtalya’nın 20 eyaletinden biri olan Emilia-Romagna’nın başkenti konumundaki Bologna; iyi korunmuş tarihi, ünlü mutfağı ve göz kamaştıran mimarisi ile İtalya’nın en güzel şehirlerinden biridir. "Kızıl Şehir" olarak da anılan Bologna, Orta Çağ mimarisinin birçok örnekleriyle doludur ve ismini de binaların çoğunun kırmızı tuğlalı olmasından almıştır. 

Şehrin görülmesi gereken tarihi mekanları arasında Piazza Maggiore, San Petroino Bazilikası, Neptün Heykeli, Palazzzo Comunale ve Bologna Üniversitesi bulunmaktadır.
Dünyanın ilk üniversitesi olarak bilinen Bologna Üniversitesi, hem tarihi hem de akademik önemiyle ülkenin en önemli üniversitelerinden biridir. 1088 yılında kurulan bu üniversite, 80 bini aşkın öğrencisi ile eğitim hayatında devam etmektedir.

  Bilgi İçin Hemen Arayın