? İtalya’da Kariyer imkânları

İtalya’da Kariyer imkânları

 İtalya günümüzde, dünyanın en gelişmiş ve yaşam kalitesi en yüksek olan ülkeleri arasında bulunmaktadır. Avrupa Birliğine üyeliğinden sonra hızla gelişme gösteren bu ülke, uluslararası öğrencilerin eğitim görmek istediği ülkeler arasına girmiştir. İtalya’da Kariyer yapmak birçok yabancı öğrencinin hayallerini süslemektedir.

 Özellikle Venedik, Milano, Floransa ve Roma gibi hem turistlerin hem de eğitim almaya gelen öğrencilerin en çok tercih ettiği bu şehirler, kariyer imkânlarıyla da İtalya’da kariyer yapmayı düşünen öğrencilere kucak açmaktadır.

 

 

İtalya’daki kariyer fırsatları

 

İtalya; Tasarım, Mühendislik, Gıda alanında dünyanın en büyük şirketlerine ev sahipliği yapmaktadır. Ülkedeki üniversiteler, kariyer yapmayı düşünen öğrencilere Özellikle Endüstriyel Tasarım ve Mühendislik alanlarında Fiat, Maserati, Lamborghini, Ferrari; moda ve tekstilde Versace, Gucci, Emporio Armani, gıda sektöründe Ferrero, Barilla gibi büyük şirketlerde staj ve kariyer imkânı sunmaktadır.

 İtalya’da şirketler ve üretim merkezleri genel olarak Milano, Torino, Roma gibi şehirlerde bulunmaktadır. Güney İtalya’da iş imkânları Kuzey İtalya’ya göre daha azdır. Floransa, özellikle kültür- sanat ve moda tasarım alanlarında iş arayanlara, Venedik ve Torino gibi şehirler ise endüstriyel üretim alanında veya ticaret alanlarında Kariyer yapmak isteyenlere uygundur. İtalya’da Kariyer fırsatları düşünenler için yaşanacak şehrin iyi araştırılması önemlidir.

 

 

 

 

Yabancı Öğrenciler İçin İtalya’da Çalışma şartlar

 

İtalya’da öğrenci olarak bir üniversitede eğitim alıyor ve mezun olmak üzereyseniz İtalya'da Kariyer fırsatlarını da değerlendirmelisiniz. Genel olarak lisans veya yüksek lisans eğitimini tamamlamış öğrenciler, ülkede staj yapma şansını yakalamış olduklarından, kurdukları bağlantılar ve referanslar sayesinde mezun olduktan sonra iş bulma konusunda daha şanslı olacaklardır.

Yabancı öğrenciler yılda 1040 saat çalışma iznine sahiptir. Öğrenciler bu izni yarı zamanlı işlerde çalışarak veya eğitim aldıkları bölümle ilgili şirketlerde staj yaparak kendini geliştirme imkânı bulmaktadır. İtalyan Üniversiteleri bünyelerinde eğitim gören yabancı öğrencilere üniversitenin farklı departmanlarında yarı zamanlı olarak çalışma fırsatı vermektedir. Bunlar uluslararası eğitim ofisleri, öğrenci ofisleri, kütüphane gibi birçok yerde çalışarak harçlığınızı çıkarabilir eğitiminize katkıda bulunabilirsiniz.

İtalya’da kariyer düşünen yüksek lisans öğrencileri için Lisansüstü programlarda eğitim alan öğrenciler mezun olduktan sonra 1 seneye kadar İtalya’da kalıp iş arayabilirler. İş bulduğunuz takdirde sahip olduğunuz öğrenci oturma izninizi, çalışma izniyle değiştirebilirsiniz.

 

 

 

İtalya'da kariyer yapmanın avantajları

 

 Uluslararası alanda edineceğiniz her iş tecrübesi sizi iş hayatınızda bir adım öne geçirir. Birçok insan Yurtdışında çeşitli yerlerde çalışarak kendisini geliştirmeye çalışır ancak genelde çok verimli olmaz.

Oysaki İtalya'da Kariyer yaptığınızda, burada alacağınız verimden çok daha fazlasını alabilirsiniz. Bu dil, kültür gibi açısından olabilmekle birlikte yurtdışında networking oluşturma açısından da önemlidir. Özellikle de eğer yurtdışında herhangi bir eğitim almadıysanız Kariyer planlamanızı İtalya’da yapmanızı tavsiye ediyoruz. Nitekim Türkiye’deki işverenler de yurtdışında kariyer yapmış olanlara karşı daha çok itibar göstermektedir. İtalya’da kariyer yapmak öğrenciler için büyük bir fırsattır.

  Bilgi İçin Hemen Arayın