? İtalya'da Tasarım Eğitimi Almak İçin 4 Neden

İtalya'da Tasarım Eğitimi Almak İçin 4 Neden

 

Tasarım Eğitimi ve Moda Tasarım denilince akla ilk gelen ülkelerden birisi İtalya’dır. İtalya’da Tasarım Eğitimi almak istiyorsanız, doğru bir karar verdiğinizi söyleyebiliriz. Çünkü İtalyan üniversiteleri, tasarım alanında Avrupa'nın önde gelen okulları arasında bulunmaktadır.

Bu yazımızda sizler için İtalya'da Tasarım Eğitiminin avantajlarını anlatıyoruz.

 

 

Moda'nın Başkenti İtalya

 

Modanın başkenti İtalya dersek haksız sayılmayız. Versace,  Gucci, D&G, Fendi, Prada, Moschino, Emperio Armani ve bunlar gibi bir çok dünya devi marka ve şirketlerin bulunduğu bu ülkede Moda Tasarım Eğitimi almak, birçok öğrencinin hayallerini süslemektedir.

İtalya’da Tasarım Eğitimi alırken bu firmalardan birinde iş bulma veya staja başlama ihtimaliniz çok yüksektir. İtalya’da Tasarım Eğitimi alırken sizleri  bu markalarla tanışmanızı sağlayacak dünyanın  en seçkin tasarım okulları bulunmaktadır. İtalya’da Tasarım Eğitimi veren okullar arasında Domus Academy, IED, Rufa, NABA, Scuola Politecnico Di Design(SPD), Polidesign, Politecnico Di Milano, Politekniko Di Torino, Padova Üniversitesi vb gibi saygın okullar vardır.

İtalya’da tasarım eğitimi alırken bu okullardan mezun olmanız, sizleri kariyerinizde bir adım öne çıkaracak ve iş hayatınıza büyük katkısı olacaktır.

 

 

Güzel Sanatlar Eğitimi

 

İtalya, Tasarım Eğitimi almak için en uygun ülkelerden birisidir. Bunun yanında sanatla yoğrulmuş bu ülkede Güzel Sanatlar Eğitimi almak,kendilerini bu alanda geliştirmek isteyen öğrenciler için adeta bir biçilmiş kaftandır.

İtalya’da güncel sanat akımları ve biçimlerini yakından takip eden birçok Sanat okulu bulunmaktadır. İtalya’da tasarım görmek ve İtalya’da tasarım eğitimi almak isteyen birçok öğrenci güzel sanatlar alanında da lisans eğitimi alabiliyor.

İtalya’da Tasarım Eğitimi alan veya almak isteyen öğrenciler lisans eğitimleri boyunca birçok Güzel Sanatlar dersi göreceklerdir. İtalya'daki Güzel Sanatlar eğitimleri, öğrencilere farklı ders ve konularda çok çeşitli kariyer imkanları sunmaktadır. Güzel Sanatlar Eğitimleri Renk teorisi, 2 Boyutlu tasarım, animasyon,çizgi animasyon, 3 boyutlu tasarım, baskı teknikleri, müzik teknik ve biçimleri, bilgisayar uygulamaları ve web tasarımı v.b birçok derslerden oluşmaktadır.

İtalya’da tasarım eğitimi almak İtalyan tasarım akımlarını incelemek yurtdışından gelecek öğrencilere büyük bir avantaj sağlayacaktır.

 

 

 

İtalya'nın Yabancı Öğrencilere Sunduğu İmkanlar

İtalya, kaliteli üniversiteleri ile lisans eğitimi alanında Avrupa'nın en çok tercih edilen ülkesidir. Bu nedenle Tasarım Eğitimi almak isteyen birçok yabancı öğrencinin tercih ettiği ülkelerin başında gelmektedir.

İtalya; halihazırda İtalya’da Tasarım Eğitimi alan veya almak isteyen öğrenciler için birçok kariyer ve burs imkanı sunmaktadır. İtalya’da Tasarım Eğitimi alan öğrencilere, eğitim dönemlerinde eğitim aldıkları okul tarafından öğrencilere ayda 80 saat çalışma hakkı tanınmaktadır.  Ayrıca İtalya’daki birçok tasarım okulu  sizden ekstra bir ücret talep etmeden size İtalyanca kursu sunmaktadır.Bu sayede 2 dil bilmenin avantajını iş hayatınızda kullanabilirsiniz.

 

 

 

İtalya’nın Coğrafi konumu ve Sanata etkisi

 

İtalya’da Tasarım eğitimi almanın yabancı öğrencilere sağlayacağı diğer bir avantajda, UNESCO dünya mirası listesine alınmış birçok tarihi ve doğal güzellikleridir. Meşhur Venedik kanalları, 3000 yıllık tarihi mimarisini her köşe başında hissettiren sokak ve caddeleri ve geniş meydanları ile Floransa, modaya yön veren ve modanın kalbinin attığı yer olan Milano, Tarihi kızıl şehir olan Bologna, İmparatorluğun başkenti ve tarihi Kolezyumu ile Roma ve daha birçok şehir,İtalya’da tasarım görürken ve İtalya’da Tasarım eğitimi alırken sizleri oldukça büyüleyecektir.

İtalya’da tasarım görürken İtalya’da Tasarım Eğitimi alırken sizleri etkileyecek bir diğer unsurda sanatı ve sanatçılarıdır. İtalya’da Tasarım Eğitimi alırken Rafael,Michaelangelo, Leonardo Da Vinci gibi birçok sanatçının eserlerini inceleyecek, belkide ilham alacaksınız. İtalya’da Tasarım Eğitimi almak sizlere birçok Rönesans eserini inceleme ve Rönesans sanatçılarını yakından inceleme imkanı sağlayacaktır.

 

 

  Bilgi İçin Hemen Arayın