? İtalya'da Tıp Eğitimi

İtalya'da Tıp Eğitiminin Avantajları

 

İtalya’daki özel ve devlet üniversiteleri tarafından neredeyse 10 yılı aşkın süredir İtalya’da Tıp Eğitimi verilmektedir. Milano Devlet Üniversitesi ve Roma Üniversitesi ile başlayan İtalya’da Tıp Eğitimi sürecine bugün 10’u aşkın İtalyan Üniversitesi katılmıştır.

 

 

İtalya’da Tıp Eğitiminin Sizlere sunacağı Fırsatlar

 

 Avrupa’nın en köklü ve eski medeniyetlerine ev sahipliği yapmış olan İtalya’da Tıp Eğitimi almak, yurtdışından gelen öğrencilere birçok avantaj sağlamaktadır. Bu avantajları sayacak olursak:

İtalya’daki Tıp fakültelerinin senelik eğitim ücretleri, Avrupa’daki diğer ülkelerde karşılaştırıldığında daha uygun fiyatlıdır. İtalya’daki her üniversite kendi kurum fiyatlarını kendileri belirlemektedir. İtalya’da bir devlet üniversitesinde eğitim için ortalama öğrenim ücretleri, okunacak üniversiteye bağlı olarak yıllık 250-3000 Euro arasında değişmektedir.

 İtalya’da Tıp Eğitiminin eğitim içeriği Avrupa Birliği standartlarına uygundur. Dolayısıyla tüm Avrupa Birliği üyesi ülkelerde ve Türkiye’de YÖK tarafından diploma geçerliliği bulunmaktadır.

İtalya’da Tıp Eğitimi alan yabancı öğrencilerin başvurabilecekleri birçok devlet bursu ve üniversitelerin kendi verdiği burslar bulunmaktadır. Bu burslar sadece okul ücretlerini karşılamaya yönelik değil aynı zamanda öğrencilerin günlük masraflarını da kapsayacak şekilde olmaktadır.

 İtalya’da Tıp Eğitimi almak, Tıp alanında kariyer yapmak isteyen yabancı öğrenciler için birçok kariyer imkânı sağlar. İtalya’daki üniversiteler, bünyesindeki başarılı öğrenciler için ekstra burs ve staj imkânı sağlamaktadır.

 İtalya’da Tıp Eğitimi veren üniversiteler, dünyanın en prestijli üniversite sıralamaları içinde bulunmaktadır QS World University Rankings gibi dünyanın en iyi üniversitelerinin sıralandığı saygın araştırma sonuçlarına göre İtalya’daki birçok üniversite, dünyanın en iyi 500 üniversiteleri arasında gösterilmektedir. Bu okullarda eğitim alan yabancı öğrenciler için bu durum, büyük bir avantajdır.

 İtalya, yabancı öğrencilerin üniversite eğitimi almak için en çok tercih ettiği ülkelerdendir. Bunda ülkenin yaşam ve eğitim kalitesinin üstünlüğü kadar köklü tarihinin de etkisi vardır. İtalya; gelişmiş kültürü, 3000 yılı aşkın tarihi, ünlü mutfağı ve sanat eserleri ile modern, aynı zamanda geleneksel bir Avrupa ülkesidir.

 

 

İtalya’da Tıp Eğitimi alan bir öğrenci;

 

 Ülkenin tarihi ve turistik mekânlarını gezme, hemen hemen her gün gerçekleştirilen opera, bale, tiyatro, fuar ve sergi gibi kültür-sanat etkinliklerine katılma şanslarına sahip olabilecek, Aperativo gibi değişik geleneksel aktivitelere katılma imkânı bulacak, bunun yanında İtalya’da Tıp Eğitimi alırken hem kendini geliştirme hem de eğlenceli vakit geçirme imkânına sahip olabilecektir.

  Bilgi İçin Hemen Arayın