? İtalya'da Üniversite - Pianeta Italia

İTALYA’DAKİ EN İYİ ÜNİVERSİTELER

 

İtalya, son yıllarda yabancı öğrenci sayısını giderek arttırmaktadır. Bunun en önemli sebepleri arasında devlet üniversitelerinde uygulanan düşük ücretli eğitimin, burs imkânlarının ve lisans öğrenimlerinin 3 yılda tamamlanmasının payı büyüktür.

Eğitim dili İtalyanca olmasına rağmen sayısı giderek artan İngilizce eğitim programları, özellikle mimarlık, moda, mühendislik, tıp ve tasarım alanlarında uluslararası öğrencileri ülkeye çekmektedir. İtalya’daki Üniversitelerinin sayısı giderek artmaktadır.

 Bu blog yazımızda İtalya’daki En İyi Üniversitelerini sizin için derledik

 

 

POLİTEKNİKO Dİ MİLANO ÜNİVERSİTESİ

 

Politecnico di Milano (Milano Politeknik Üniversitesi), 1863 yılında kurulmuş olup, Avrupa’nın en seçkin ve donanımlı teknik üniversitelerinden bir tanesidir. Mühendislik, Mimarlık Tasarım ve Endüstriyel Tasarım alanlarında ,Avrupa çapında bir üne sahiptir. Makine Mühendisliği eğitimde dünyada 7.sıraya kadar yükselen bu üniversite Avrupa’daki ilk 10 teknik üniversite arasında ve dünyadaki en iyi 25 teknik üniversite içerisinde yer almaktadır.

Yaklaşık 42.000 öğrenciye ev sahipliği yapan Politekniko Di Milano Üniversitesi, İtalya'daki En iyi Üniversitelerinden biridir.

 

 

 

BOLOGNA ÜNİVERSİTESİ

Bologna Üniversitesi, İtalya’nın Bologna şehrinde 1088 yılında eğitim vermeye başlamıştır. Bologna Üniversitesi İtalya’daki En iyi Üniversitelerden biridir. Kurulduğu dönemde Hukuk eğitimi ile başlayan üniversite, 14’üncü yüzyıldan itibaren mantık, astronomi, tıp, felsefe, aritmetik, retorik, filoloji gibi alanlarda de dersler vermeye başlamıştır.

Bologna Üniversitesi, Bologna, Cesena, Forli, Ravenna e Rimini  olmak üzere 5 kampüse, 11 okula, 33 departmana, 12 araştırma merkezine, 84,724 öğrenciye sahiptir. Öğrenci sayısı ile İtalya’daki en popüler üniversite olarak değerlendirilir ve kuruluş tarihi sebebi ile İtalya’daki en eski üniversite olarak geçer. 11,000araştırma projesi bulunan Bologna Üniversitesi 200 patentin de sahibidir.

 Öğrencilere sunduğu 210 diploma programlarını; 92’si (3 yıllık), 160’sı 2 yıllık ve 12’si (5-6 senelik programlar) programlardır. 61 uluslararası diploma programına sahip Bologna Üniversitesi, bu bölümlerin 36 tanesini İngilizce dilinde sunmaktadır. Üniversitede 2,625 uluslararası öğrenci eğitim almaktadır.

 

 

POLİTEKNİKO Dİ TORİNO ÜNİVERSİTESİ

Politecnico di Torino (Torino teknik üniversitesi), İtalya’nın En iyi Üniversitelerinden bir diğeridir. 1859 yılında kurulmuş olup bünyesinde 10 fakülte bulunan bu okul İtalya’daki en köklü teknik üniversitelerden biridir.

Yabancı öğrenciler için verdiği büyük destek ile iyi donanımlı ve büyük kampüsleriyle bünyesinde 32.000 öğrenciyi barındıran bu üniversite, Endüstri arasındaki ilişkiler sayesinde İtalya’da veya birçok staj imkânları sunmasıyla yabancı öğrencilerin tercih ettiği okullar arasındadır.

 

 

 

PADOVA ÜNİVERSİTESİ

Padova Üniversitesi, 1222'de İtalya'nın Padova şehrinde kurulmuştur. Avrupa üniversiteleri arasında en eskilerinden biri olmasının yanı sıra, İtalya'nın da en eski ikinci üniversitesidir. 2003 yılı itibarıyla 65.000 kayıtlı öğrencisi bulunmaktadır. Padova Üniversitesi İtalya’daki En iyi Üniversitelerden birisidir.

Padova Üniversitesi 600 milyon € araştırma bütçesine sahiptir, üniversite hukuk ve siyaset bilimi alanında büyük farklar yaratmaktadır. Padova Üniversitesi Times Higher Education sıralamalarına göre dünyanın en iyi 350 üniversitesinden biridir.

 

 

  Bilgi İçin Hemen Arayın