? İtalyan üniversitelerinde konsolosluk süreci

İtalyan üniversitelerine başvurularda konsolosluk dönemi başlamıştır, tüm öğrencilerimize duyurulur!

Konsolosluk süreci nedir:

 İtalya üniversite başvurusunun en önemli ayağı olan konsolosluk evrak teslimi Mayıs ayı itibariyle yoğunlaşmaya başlar. 

 İtalyan üniversitelerinde okumak için atlanmaması gereken bir prosedür olan konsolosluklara dosyaların eksiksiz teslim edilmesi bu işin en önemli kısımlarından biridir. 

 İtalya’da eğitim almak isteyen öğrencilerin bağlı oldukları İtalyan Konsolosluklarına giderek resmi işlemlerini başlatmaları gerekmektedir.

 

Pianeta Italia konsolosluk hizmetleri nelerdir:

 Öncelikle şunu belirtmekte fayda var, hiçbir öğrenci adına konsolosluğa evrak teslimi yapılamaz. Dolayısıyla burada, öğrencinin belgelerini İtalyan Konsolosluğu'na bizzat kendisi götürerek imza atması gerekmektedir. 

 Pianeta Italia İtalyan Konsolosluğu'na verilecek dosya hazırlıklarını öğrencileri için yapar. Danışmanlarımız öğrencilerin resmi dilekçelerini de hazırlayarak  hem İtalyan üniversitelerine başvuru yapmaya devam ediyor hem de öğrencilerin İtalyan konsolosluklarına teslim etmesi gereken evrakları hazırlıyor.

  Bu dönemde öğrencilerimizin dilekçelerini doldurup, gerekli bilgilendirme ve yönlendirmeleri yaparak evrak teslimi sırasında sorun yaşamamaları için büyük bir özveriyle çalışmaktayız.Daha fazla bilgi için websitemizi ziyaret edebilirsiniz

www.pianeta-italia.com

 

  Bilgi İçin Hemen Arayın