? Neden İtalya'da Eğtim Almalıyım ?

NEDEN İTALYA'DA EĞİTİM ALMALIYIM?

İtalya; 4000 yılı aşkın Tarihi, kültür-sanat etkinlikleri, dili, geniş mutfak kültürü ve muhteşem Akdeniz kültürünün getirdiği özellikleri ile yüzyıllardır dünyanın dört bir tarafından turistleri kendine çekmektedir. Ziyaret edilen her bir köşesi insanlara güzel zamanlar yaşatan bu ülke, eğitim alanında da birçok olanak sağlayarak her yıl binlerce uluslararası yabancı öğrencinin tercih ettiği ülkelerden biri olmaktadır. Birçok öğrenci Neden İtalya’da eğitim almalıyım sorusuna yanıt aramaktadır

Türkiye’ye coğrafi yakınlığı, iklimi ve yaşam standartları Türk öğrencileri için İtalya’yı cazip hale getirmektedir. Ülkedeki prestijli akademiler, devlet üniversiteleri ve çeşitli sanatsal kurslar ve sağladığı imkânlar ile yabancı öğrencilerin tercih noktası olma ilerlemektedir.

 

 

Peki, öğrencilerin sorduğu Neden İtalya’da eğitim almalıyım sorusuna sizler için birçok cevap verdik

İtalya, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmanın yanı sıra, Türkiye ile Avrupa’da en çok ticari hacme sahip 2. ülke olması dolayısıyla da büyük öneme sahiptir.

Öğrenciler içinNeden İtalya’da eğitim almalıyımsorusunun bir diğer cevabı da Mimarı, moda ve tasarım alanlarında Avrupa’nın en kaliteli kurumlarına ev sahipliği yapmasıdır. Bu alanlarda uzmanlaşmak isteyen meslek grubu öğrencileri tarafından eğitimlerini devam ettirmek adına ilk akla gelen ülkelerden biridir uluslararası yabancı öğrencilere sunulan kontenjan ve burs olanakları da yine bu yönde etkili olmaktadır.

Peki, Türkiye’deki öğrenciler Neden İtalya’da eğitim almalıdır? Kaliteli devlet ve özel üniversiteleri ile Tıp, mimarı, ekonomi, sanat tarihi, hukuk, mühendislik ve daha birçok bölüm seçeneği sunmaktadır. Bu üniversitelerin giriş şartları bölümler arasında değişiklik göstermekle beraber yine üniversitelerin belirlediği sınavların geçilmesi yoluyla yerine getirilmiş olur. Üniversitelerin başvuru tarihleri değişiklik göstermekte ve bölümüne göre kabuller farklı şartlar içermektedir. İtalya’da eğitim almak yabancı öğrenciler için büyük bir fırsattır

 

 

 

Sizlerin sorduğu Neden İtalya’da eğitim almalıyım sorusuna bir diğer cevabımız ise diğer Avrupa ülkelerine nazaran İtalya, eğitim açısından daha ucuz ve daha kalitelidir.

Bir öğrencinin yıllık öğrenim ücretleri 500 ile 2300 euro arasında değişmektedir. Ayrıca Üniversiteler yabancı öğrencilere birçok burs ve yurt imkânı sunmaktadır.

Ayrıca İtalya’da alınan üniversite diplomasi Türkiye’de YÖK tarafından geçerli kabul edilmektedir.

  Bilgi İçin Hemen Arayın