? RUFA: Roma’da Bir Güzel Sanatlar Akademisi

RUFA: Rome University Of Fine Arts

 

RUFA Sanat Akademisi, Alfio Mongelli tarafından 1998 yılında Trieste bölgesinde kurulmuştur. RUFA Akademisi, sanat, tasarım, medya ve sinema alanlarında lisans ve yüksek lisans eğitimi vermektedir. 

Sanatın merkezinde yer alan Roma şehrinde konumlanmış olan RUFA, kaliteli eğitimi ve uzman akademik kadrosuyla her yıl yeni öğrenciler ile buluşmaktadır.

 

Roma’da Sanatla İç İçe Bir Eğitim İmkanı

 

Bir kültür başkenti ve dünyadaki en popüler şehirlerden biri olan Roma, İtalya'daki en iyi üniversitelerin bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. RUFA, kaliteli eğitim sistemi ve deneyimli akademik kadrosuyla İtalya'daki en iyi sanat ve tasarım eğitimini vermektedir. 

RUFA, teknolojik yenilikleri en iyi kullanan okullardan birisidir, Bu sayede öğrenciler moda tasarım alanındaki yaratıcılarını etkili bir şekilde gösterebilmektedir.

RUFA'da lisans programları 3 yıl sürmektedir. Öğrencilerin 180 krediyi doldurmaları gerekmektedir. Yüksek Lisans programlarında ise öğrenciler 2 yıl eğitim almakta ve 120 krediyi doldurmalıdır.

RUFA, güzel sanatlar eğitimi almak için en ideal okullardan biridir. Güzel sanatlar eğitimi almak isteyen birçok öğrenci RUFA'yı tercih etmektedir. RUFA'nın öğrenciler tarafından tercih edilmesinde, okulun Roma'da bulunması, birçok lisans programının bulunması ve  deneyimli akademisyen kadrosu gibi faktörler ön plana çıkmaktadır.

 

RUFA’da Eğitim Almanın Avantajları


RUFA, alanında ünlü ve deneyimli akademik kadrosu ve verimli eğitim müfredatı ile İtalyanın önde gelen sanat ve tasarım okullarından biridir.

RUFA, bünyesinde eğitim gören öğrencilere eğitim aldıkları süre boyunca staj yapma fırsatı sunmaktadır. RUFA, ayrıca Roma ve İtalya'daki firmalarla kurduğu çeşitli işbirlikleri sayesinde bünyesinden mezun olan öğrencilere iş imkanı sağlamaktadır. 

RUFA'da aldığınız eğitim sonucunda verilecek mavi diploma, bütün AB ve dünya ülkelerinde geçerlidir. RUFA'dan mezun olan öğrencilerin aldığı mavi diploma, öğrencilerin bütün dünya ülkelerinde kariyerlerini sürdürme olanağına erişmesi anlamına gelmektedir.

 

RUFA'daki Lisans Programları


RUFA Sanat Akademisi, İtalyanın önde gelen sanat okullarından biridir. Moda ve sanatın merkezinde yer alan RUFA, 3.000'i aşkın öğrenci sayısı ile eğitim hayatına devam etmektedir. RUFA'nın eğitim programında 3 yıllık üniversite, 2 yıllık yüksek lisans ve yaz okulu bölümleri mevcuttur. RUFA Akademisi bölümleri aşağıdaki gibidir:

3 Yıllık Lisans Bölümleri

Design - Tasarım (İtalyanca/İngilizce)
Graphic Design - Grafik Tasarım (İtalyanca)
Cinema - Sinema (İtalyanca)
Sculpture - Heykeltraşlık (İtalyanca/İngilizce)
Set Design – Sahne Tasarım (İtalyanca)
Painting - Resim (İtalyanca/İngilizce)
Photography - Fotoğrafçılık (İtalyanca)


2 Yıllık Lisans Bölümleri

Multimedia Arts&Design- Digital Humanities- Multi Medya Sanatları ve Tasarım (İngilizce)
Computer Animation & Visual Effects - Bilgisayar animasyonu ve Görsel efektler (İtalyanca)
Visual and Innovation Design - Görsel ve İnovasyon Tasarımı (İtalyanca)
Multimedia Arts&Design – Virtual Reality- Multi Medya Sanatları ve Tasarım (İtalyanca)

 

 

RUFA Başvuru Kabul Şartları ve Tarihleri

 

RUFA, sanat eğitimi almak isteyen birçok yabancı öğrencinin hayallerini süslemektedir. RUFA Akademisi, bünyesinde eğitim almak için başvuran öğrencileri özel bir sınava tabi tutmaktadır.
Bu sınav 100 dakika süren 100 soruluk bir sınavdır. Sınav içeriği Sanat Tarihi, Genel Kültür, Matematik, Mantık gibi konulardan oluşmaktadır.
Bunun dışında RUFA'nın istediği gerekli belgeler aşağıdaki gibidir:

Transkript ve/veya diploma (İngilizce veya İtalyanca)
CV
Motivasyon Mektubu
İtalyanca veya İngilizce dil yeterliliği belgesi
Referans mektubu

  Bilgi İçin Hemen Arayın