? Neden İtalya'da Üniversite Eğitimi - Pianeta Italia

 Neden İtalya'da Üniversite Eğitimi?

Telefonla Bilgi Almak İçin Buraya Tıklayınız

Online Randevu Almak İçin Tıklayınız

İtalyada Üniversite başlığını duyduğunuzda; ‘o kadar ülke varken neden İtalya ’ diye düşünmüş olabilirsiniz. Ama emin olun ki İtalya’da üniversite eğitimi almanız için sayısız neden var. Bunlar neler mi? Hemen açıklayalım. Öncelikle İtalya’da lisans eğitimi 3 yıl sürüyor. Ayrıca arzuya göre aldığınız bu eğitimin ardından 2 yıl yüksek lisans yaparak egitiminizi 5 yılda tamamlayabiliyorsunuz. Böylelikle de eğitim donanımınızı yükseltebiliyorsunuz. Her şeyden önemlisi birçok ülkede olduğu gibi burada hazırlık sınıfı okuma mecburiyetiniz yok ve direkt bölüme giriş yapabiliyorsunuz.

Bunların yanı sıra İtalyada Üniversite okurken yıl boyu tekrarlanan sınav fırsatları sayesinde not ortalamanızı yükselterek sınıf geçmeniz her zaman mümkün olabiliyor. Diğer yandan İtalyan üniversitelerinden aldığınız diplomanız, tüm dünya ülkelerinde geçerli. İtalya’daki üniversitelerin çoğunda evrak incelemesiyle bölümlere sınavsız giriş imkanı bulunuyor. İtalyada Üniversite eğitimi alırken; mimarlık, tıp, veterinerlik gibi bölümlere sınavla girebilir ve ayrıca İngilizce tasarım bölümlerine portfolyo ve evrak incelemesiyle dahil olabilirsiniz.

İtalyada Üniversite okumanın en güzel avantajlarından biri de üniversite fiyatlarının öğrencilerin gelir düzeyine göre ayarlanabiliyor olması. Öğrenciler aile gelir evraklarını sunarak ortalama yıllık 200 Euro ve 3.500 Euro arasında değişen ücret öderler. Konu ile ilgili bir güzel haberimiz daha var ki o da Yök’ün İtalyan okullarının diplomalarını tanıyor olması. Eğer İngilizce biliyorsanız İtalyada Üniversite eğitimi sırasında İngilizce eğitim veren üniversitelerin hızla artmakta olduğu İtalyan üniversitelerinden birinde eğitim alabilirsiniz.

 

İtalya'nın Coğrafi Güzellikleri


İtalya’nın Coğrafi Güzellikleri

51 Unesco Dünya Mirası alanına sahip İtalya, aynı zamanda da dünyanın en çok ziyaret edilen ülkelerinden biri. Akdeniz’in 2 büyük adası olan turistik Sicilya ve Sardunya adaları İtalya ‘da bulunuyor ve bu adalar her yıl yerli – yabancı turist akınına uğruyor. Bu da İtalyada Üniversite okurken birçok gezilebilecek turistik bölge etrafınızda olacak demek. Doğal güzellikleri, Alp dağları çevresinde yer alan göller, kasabalar, kayak merkezleri, Aosta vadisi, Trentino, Veneto, turistik Toscana bölgesi, Floransa mutlaka gezilip görülmesi gereken kültür kaynaklarından… 

Yine ünlü Milano katedrali, kanallarıyla ünlü Venedik şehri, Bologna, Napoli, Vatikan Kilisesi’ de ülkede yer alan ünlü ve görülmesi gereken mekanlardan... Elbette lezzetleriyle ünlü İtalyan mutfağından söz etmemize gerek yok diye düşünüyoruz. Hatta dünya moda haftalarında çok özel bir yeri olan ‘Milano moda haftası’ bu ülkede düzenleniyor. Kısacası İtalyada Üniversite eğitimi alırken en güzel ve sosyal coğrafyalardan birinde kalmış olacaksınız.

  

İtalya'da Hangi Bölüm

 

İtalya’da Hangi Bölümleri Okuyabilirsiniz?
 

Şayet İtalya’da İtalyada Üniversite konusunda yüksek lisans eğitimi almak istiyorsanız, 300’ü aşkın program arasından tercih yapabilirsiniz.

İtalya’da toplamda;

12 üniversitede; İngilizce tıp,

7 üniversitede; İngilizce işletme ve siyasal bilgiler,

2 üniversitede; İngilizce mimarlık,

2 üniversitede; İngilizce mühendislik bölümleri bulunuyor.  İtalyada Üniversite eğitiminiz sırasında okuyabileceğiniz alternatif branşlar bu üniversitelerin bünyesinde yer alıyor.

Yanı sıra İtalyada Üniversite branşlarında İngilizce; psikoloji, eczacılık, diş hekimliği, hemşirelik,  medya iletişim gibi bölümler de yer alıyor. Tasarım eğitimleri ise İngilizce olarak özel akademilerde veriliyor. Örneğin İtalya’da tasarım konusunda İngilizce; Ürün Tasarımı, Endüstriyel Tasarım, Medya Tasarımı, Görsel Sanatlar, Resim, Moda Tasarımı, Grafik Tasarımı, Moda Stilist, Moda Yönetimi ve İletişimi bölümlerinde eğitim alabilirsiniz. Böylelikle İtalyada Üniversite eğitimi alırkenzorlama bölümler yerine hayalini kurduğunuz bölümü okuyabileceksiniz.

 

İtalya'nın Kültürel Dokusu

 

İtalya Ve Kültürel Dokusu
 

İtalyada Üniversite okumak, kültür bakımından hazinelerle donatılmış bir kentte okumakla eş değer. Zira İtalya; Michelangelo, Leonardo Da Vinci gibi adını tarihe altın harflerle yazmış ekollerin doğduğu, büyüdüğü ve parmak izlerini muhteşem bir şekilde bıraktıkları bir ülke. Bu özellikleriyle de Roma, Venedik, Floransa, Milano gibi şehirleriyle tüm dünyada sanatın, mimarinin ve modanın merkezi olarak biliniyor. Bu yönüyle de İtalya, Avrupa’nın en çok turist çeken ülkesi olarak tanınıyor. Yanı sıra İtalyada Üniversite okurken ülkenin iklimi, Akdeniz’deki coğrafi konumu ve Türklere fiziki yönden benzeyen samimi /sıcakkanlı İtalyan insanının arasında hiç yabancılık çekmeyeceğinizden ve kendinizi ülkenizde gibi hissedeceğinizden emin olabilirsiniz.

 

İtalya'da Öğrenci Olmak

 

İtalya’da Öğrenci Olmak
 

İtalyada Üniversite eğitimi alırken, Akdeniz kültürünü bünyesinde taşıyan İtalya’da sıcak ve sosyal bir çevre edinebileceğiniz gibi sahip olduğunuz Shengen vizesiyle çevre ülkelerde serbestçe dolaşabilirsiniz.  Aynı zamanda oturma izni alabilir, part time çalışabilir, üniversite eğitimi boyunca İtalyan sağlık sisteminden, hastanelerden faydalanabilirsiniz.  Birçok ünlü mimarlık, şehir planlama, moda, otomobil, tasarım markasıyla ön plana çıkan İtalya, ekonomi ve ticaretiyle tüm dünyada ticaret merkezi olarak tanınan da bir ülkedir.  Bu da İtalyada Üniversite kurumlarının eğitim başarısını taçlandıran ve dikkat çeken diğer özelliklerdendir.

Pianeta İtalia danışmanlık olarak, 2006’dan beridir İtalya’da Eğitim odaklı profesyonel danışmanlık hizmeti sunan bir firmayız. Her sene Ankara, İzmir ve İstanbul’daki saygın liselerde ‘İtalyan üniversitelerine giriş şartlarını’ sunan profesyonel Pianeta Italia danışman ekibimizle görüşerek siz de İtalyada Üniversite okumakkonusunda detaylı bilgi alabilirsiniz. 

  

  Bilgi İçin Hemen Arayın