? İtalya'da Mühendislik Eğitimi - Pianeta Italia

İtalya'da Mühendislik Eğitim Süreci

Telefonla Bilgi Almak İçin Buraya Tıklayınız

Online Randevu Almak İçin Tıklayınız

 

İtalya’da eğitimi süreci 3 aşamadan oluşur. İtalya'daki bu eğitim sistemi temel eğitim, mesleki eğitim ve üniversite eğitimi olarak birbirinden ayrılmaktadır. Bir öğrenci temel eğitimini tamamlayarak mesleki eğitime ya da üniversite eğitimine devam edebilmektedir. Öğrenciler temel eğitimden sonra mesleki ve üniversite eğitimi için okumak istedikleri bölümleri ve bölüm dallarını kendileri seçebilmektedir. İtalya’daki bu eğitim sistemi için her yıl farklı kontenjan belirlenmektedir. Ayrıca her sene farklı ülke öğrencileri için de lisans ve yüksek lisans eğitimleri için farklı kontenjanlar ayrılmaktadır.

Her geçen yıl İtalya’da mühendislik ya da farklı bölümler için öğrenci talepleri artış göstermektedir. Bunun sebebi mühendislik eğitimi başta olmak üzere pek çok eğitim dalında İtalya’nın öncü üniversitelere sahip olmasıdır.

 

İtalya'da Mühendislik Eğitiminde bilinmesi gerekenler

 

İtalya'da Mühendislik Eğitiminde Bilinmesi Gerekenler

 

İtalya’da mühendislik eğitimi almak isteyen kişilerin öncelikle bazı detayları bilmesi ve buna göre karar vermesi gerekir. İtalya’da mühendislik eğitimi yalnızca devlet üniversiteleri tarafından sağlanmaktadır.

İtalya’da mühendislik bölümüne yerleşmek isteyen kişiler öncelikle bazı sınavlara tabii tutulmaktadır. Bu sınavlardan sonra tercih ettikleri üniversitelerin uygun olan kontenjanlarına yerleşebilirler. Sınavlar seçilen üniversiteye göre İngilizce ya da İtalyanca olabilmektedir. Hatta bazı üniversiteler sınavsız giriş hakkı da tanımaktadır. Sınavsız girişler için başvuru dosyası hazırlanır, bazıları ise online mülakat uygular. Lisans eğitimleri 3 yıl, yüksek lisans ise 2 yıldır.

 

 İtalya'da Mühendislik Eğitim Dili

 

İtalya'da Mühendislik Eğitim Dili

 

İtalya’da mühendislik eğitimi özellikle lisans eğitimleri genellikle İtalyanca olarak verilir. Yalnızca 3 büyük İtalya devlet üniversitesinde İngilizce eğitim sunulmaktadır. İtalya’da mühendislik eğitimini hangi dilde almak istiyorsanız o üniversiteyi tercih etmeniz önerilir. Genellikle Türk vatandaşları eğitim için gittiklerinde İngilizce eğitim veren üniversiteleri tercih etmektedir.

İtalya’da mühendislik eğitimi öğrencilere farklı avantajlar da sağlamaktadır. Bu avantajlardan en önemlisi eğer İtalyanca alt yapısı varsa bu dili ilerletmektir. Eğitim dilinde İtalyanca eğitim veren üniversiteler tercih edilerek, İtalyanca akademik sevyeye taşınmış olur. İngilizce eğitim alınırsa ek dil olarak İtalyaca eklenmiş olur.

 

 İtalya'da Mühendislik Fakülteleri Neden Tercih Ediliyor ?

 

İtalya Mühendislik Fakülteleri Neden Tercih Ediliyor ?

 

Tüm insanlığın ihtiyacını karşılayan mühendisler özellikle kentleşme noktasında yol, köprü, bina tesislerin yapılmasını sağlamaktadır. Ayrıca, sadece inşaat alanında değil, tarım, gıda, fizik, kimya, elektrik, uçak, ve otomotiv gibi alanlarda da mühendisler çok tercih edilmektedir. Tüm teknik ve sosyal alanlarda eğitim alan mühendisler İtalya için büyük öneme sahiptir.

 

İtalya’da mühendislik eğitiminin bu denli fazla olması da mühendislik adına en iyi okullara sahip olmasına bağlanabilir. İtalya’da mühendislik eğitimi konusunda en iyi üniversitelerin başında Politecnico’lar gelmektedir. Avrupa Birliği tarafından bu üniversitelerin desteklenmesi de elbette İtalya’da mühendislik eğitimine talebi artıran bir unsurdur.

 

İtalya’nın mühendislik alanındaki eğitim kalitesini ve sektördeki gücünü anlamak için sadece dünya otomotiv sektöründeki markalarına bakmak yeterlidir. Ferrari, Ducati, Maserati, Lamborghini, Alfa Romeo, Fiat, Piaggio, Vespa gibi markalarıyla yalnızca makine, innovasyon, otomasyon, elektronik, bilgisayar alanında değil üretim, işletme ve pazarlama mühendisliklerinde de dünyaya kendini ıspatlamış olduğu görülür. Ayrıca mühendislik ve tekniğin tasarım anlayışıyla bütünlendiği bir eğitim alacaksınız.

 

İtalya'nın En İyi Mühendislik Eğitimleri

 

İtalya’da mühendislik eğitimi için pek çok üniversite ve proje Avrupa Birliği tarafından desteklenmektedir. Özellikle İtalya’da mühendislik eğitimi politeknik üniversiteleri tarafından verilmektedir. Bu üniversiteler, Avrupa’daki en iyi laboratuvar şartlarına ve teknik eğitimlere sahiptir. Bu açıdan İtalya’da mühendislik eğitimi almak bir ayrıcalık haline dönüşmektedir.

 

İtalya’da mühendislik eğitimi veren en iyi üniversitelerden birisi ise Politecnico di Torino Üniversitesi'dir. Politecnico di Torino Üniversitesi, yapılan sıralamaya göre Avrupa’nın en iyi tekniğe sahip üniversiteleri arasında ilk 16. sıraya yerleşmiştir. Bu üniversite Yale, Columbia, Pennsylvania, McGill, Berlin Teknik üniversitelerini sollayarak mühendislik alanında dünya sıralamasında 41. sırada yer almaktadır. Roma Tor Vergata Üniversitesi ise İtalyada mühendislik üniversiteleri arasında önemli bir yere sahiptir. Çünkü URAP bilimsel üretkenlik listesinde 2000 üniversite arasında 250. sırada yer almıştır.

 İtalya Politecnico Di Milano Üniversitesi

 

İTALYA POLITECNICO DI MILANO ÜNİVERSİTESİ

 

Politecnico di Milano yani Türkçe anlamı ile Milano Teknik Üniversitesi, 1863 yılında İtalya’nın Milano kentinde kurulmuş bir üniversitedir. Politecnico di Milano Üniversitesi’nin İtalyada mühendislik eğitiminde öğrencilerine İtalyanca lisans ve hem italyanca hem de İngilizce master eğitimleri veriyor olmasıdır. Politecnico di Milano Üniversitesi, İtalya'nın en köklü, eski ve teknik bakımdan en fazla donanıma sahip üniversitelerinden birisidir.

Bu anlamda dünya sralamasında mühendislik ve teknolijide 16. olarak UCLA, Princeton universitelerinin önünde yer alır.  Ayrıca Politecnico di Milano Avrupa’da 6. en iyi teknik üniversitedir.

Politennico di Milano Üniversitesi, mühendisler, mimarlar ve endüstriyel tasarımcılar için en uygun eğitimi veren üniversiteden birisidir. Çünkü Politecnico di Milano Üniversitesi bilimsel ve teknolojik donanımı oldukça fazla bir üniversitedir. Çeşitli italyan üniversitelerindeki farklı bölümlerle işbirliği yaparak çevre, inşaat, sürdürülebilir enerji, biyoinformatik, biyoscience, genomics, siber risk yönetimi master programları da sunmakta. İtalya’da mühendislik eğitimi için Politennico di Milano Üniversitesi en iyi seçimlerden birisi olacaktır. Pek çok öğrencinin de İtalya’da mühendislik eğitiminde ilk tercihi Politennico di Milano Üniversitesi olmaktadır.

 

 İtalya Bologna Üniversitesi

 

İTALYA BOLOGNA ÜNİVERSİTESİ

 

Bologna Üniversitesi, İtalya’nın Bologna kentinde 1088 yılında kurularak, eğitim hayatına başlamıştır. İlk kurulduğunda bir hukuk ve edebiyat fakültesi olarak eğitime katkıda bulunan üniversite zamanla siyaset, tıp, felsefe, mühendislik, filoloji gibi alanlarda da eğitim vermeye başlamıştır. İtalya'daki en popüler üniversite olarak değerlendirilen Bologna Üniversitesi mühendislik alanında da kendisini göstermiştir. Özellikle popüler olmasından dolayı İtalya’da mühendislik okumak isteyen pek çok öğrenci bu üniversiteyi tercih etmektedir.

İtalya’da mühendislik eğitimi veren Bologna Üniversitesi, İtalya'nın ve Batının en eski tarihli üniversitesi olarak bilinmektedir. Bologna Üniversitesi bilim ve edebiyat dünyasının büyük isimleriyle bütünleşmiş, Avrupa kültürü için bir referans noktası ve kilit taşı rolünde olmuştur. İtalya’da 5 kampüsünün yanı sıra Buenos Aires ve Şangay’da da kampüsleri bulunur. 80.000 den fazla öğrencisinin 19.000 kadarı burslu ya da yarı bursludur ayrıca Bologna Üniversitesi Erasmus’ta Avrupa’nın birincisidir. Araştırma projelerinden 200 adedin de patentini almıştır. İtalya’da mühendislik eğitimi ya da yüksek lisansı almak isteyen öğrenciler araştırmalarını bu üniversite projeleri arasına ekleyebilirler. Ayrıca, 6000 kişiye yakın yabancı öğrenciye sahiptir. Bologna Üniversitesi İtalya’da mühendislik eğitimi için ideal üniversitelerden birisidir.

 

 

  Bilgi İçin Hemen Arayın