? İtalya'da Mimarlık Eğitimi - Pianeta Italia

İtalya'da Mimarlık

 

İtalyada Mimarlık Eğitimi

Telefonla Bilgi Almak İçin Buraya Tıklayınız

Online Randevu Almak İçin Tıklayınız

İtalyada mimarlık eğitimi almak için başvuru yaptığınızda mimarlık okumak için en uygun dünya ülkesini seçmiş olacaksınız. Zira İtalya, dünyada ve Avrupa’da olağan üstü tarihi mimarisi ile en çok ilgi çeken ülkelerdendir. Leon Battista Alberti, Leonardo Da Vinci, Michelangelo gibi dünyaca ünlü mimarların burada yetiştiğini ve bıraktıkları eserleri düşünecek olursak, İtalya yaşayan tarihi ve mimari örnekleriyle İtalyada Mimarlık eğitimi için çok talep alan ülkelerdendir.

İtalyada Mimarlık eğitimi yalnızca devlet üniversitelerinde verilmektedir. İtalyada Mimarlık eğitimi almak için İtalyan Eğitim Bakanlığınca yapılan merkezi bir sınava girmeniz gerekir. İtalyada Mimarlık Sınavı yılda bir kere Eylül ayında yapılır. Tek bir üniversiteye başvuru yapılır ve başvuru yaptığınız İtalyan Üniversitesinin kampüsünde mimarlık sınavına girmeniz gerekir. Bu İtalyan Devletinin mimarlık eğitimine ayrı bir önem vermesinden ve iddalı oluşundan kaynaklanır. İngilizce mimarlık bölümüne başvuranlar ingilizce mimarlık sınavına girerler. Rönesansın beşiği olan İtalya şehir planlamasındaki tarihi ve anıtlarıyla mimarlık eğitiminiz için muhteşem bir ortam sunar. Örneğin Politecnico di Milano üniversitesi,  İtalyada Mimarlık eğitimi veren dünya üniversiteleri arasında ilk 700’ün içinde ve 11.sırada ve Politecnico di Torino üniversitesi 38. sıradadır. İtalyada Mimarlık eğitimi, lisans bölümüne giriş sınavıyla yapılır. Ayrıca mimarlık bölümü bazı üniversitelerde İtalyanca olarak görülürken, 2 büyük İtalyan devlet üniversitesinde de İngilizce olarak görülmektedir.

İtalya’da İngilizce mimarlık branşlarının yer aldığı üniversiteler:
1 - Politecnico di Milano Üniversitesi
2 - Politecnico di Torino Üniversitesi’dir

Ek olarak İtalyada Mimarlık alanında yüksek lisans eğitimi almak istiyorsanız İtalyanca ders alabileceğiniz birçok seçenek bulunuyor. Ülkede; Milano, Cenova, Venedik, Floransa üniversiteleri gibi eğitim kurumlarında dünyaca tanınan master seçenekleri bulunmaktadır.  Mimarlık master programlarına kabuller, evrak incelemesi yoluyla yapılır.

İtalya’da İngilizce mimarlık master eğitimi alabileceğiniz üniversiteler:
1 - Politecnico di Milano Üniversitesi
2 - Politecnico di Torino Üniversitesi 
3 - Roma La Sapienza Üniversitesi 
4 - Floransa Üniversitesi
5 - Napoli Üniversitesi gibileridir.

PIANETA ITALIA eğitim danışmanlık firmamızla iletişim kurarak İtalyada Mimarlık eğitimi veren tüm üniversiteler ile ilgili bilgi alabilir, başvuru ve kayıt işlemlerinizi yürütecek yetkililere ulaşabilirsiniz.

 

Politekniko Di Milano

 

Politecnico di Milano Üniversitesi

Politecnicodi Milano, İtalyada Mimarlık alanında dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olarak görülür ve Marco Zanuso ve Achille Castiglioni gibi İtalyan tasarım ustaları tarafından desteklenmektedir. Burada Nobel Ödülünü alan saygın eğitimciler dahi yer almaktadır. Üniversite, tüm öğrencileri İtalyada Mimarlık tasarımı alanında çağdaş teknoloji ve inovasyona uygun konularda desteklerken, yaratıcılık ve yöntem konusunda da sağlam donanıma sahip yüksek profilli uzman elemanlar yetiştirmektedir.

Politecnicodi Milano, İtalyada Mimarlık eğitiminde ingiilzce olarak hem lisans hem de yüksek eğitimleri verir. Sadece mimarlık değil mühendislik eğitimde de İtalya’da ve dünyada yüksek sıralamaya girmiştir.

 

Politecnico di Torino Üniversitesi

Politecnico di Torino üniversitesi, İtalyada ingilizce Mimarlık eğitimi veren iki üniversiteden biridir. Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında mimarlıkta 38.dir. mühendislikte Avrupan’nın en iyi 16 teknik üniversitesi arasındadır. Fıat ve Telecom Italia ile işbirliği yapmasının yanı sıra 387 yabancı üniversite ile ortak çalışmaya ve 250 Erasmus anlaşmasına sahiptir.

Politecnico di Torino, İtalyada Mimarlık eğitiminde mimarlık bölümündeki yabancı öğrenci kontenjanını 2018 yılında 40 kişiden 70’e çıkartarak İtalya’da mimarlık alanında en yüksek yabancı öğrenci kontenjanına sahip üniversite olmuştur.

İtalyada Mimarlık eğitiminde ingilizce yüksek lisans arayanlar Politecnico di Torino üniversitesi bölümlerine başvurabilirler. Mimaride yapı, şehir planlama, sürdürülebilir tasarımda mimarlık gibi ingilizce mimarlık master seçenekleri Politecnico di Torino üniversitesi’ndedir. Yüksek lisans kabulleri evrak incelemesiyle verilir.

 

La Sapienza Üniversitesi

 

La Sapienza Üniversitesi / Roma

Roma’da bulunan La Sapienza, 1303 yılından beri İtalyada Mimarlık eğitim veren köklü bir üniversitedir. Dünyanın en iyi 250 üniversitesinden biri olan Sapienza Üniversitesi, araştırma bütçesi en yüksek olan üniversite olmakla beraber 100.000’i aşkın öğrencisiyle en yüksek kapasitede İtalyada eğitim veren en büyük Avrupa üniversitesitelerindendir.  La Sapienza, “Ancient ve Classics studies” alanında dünyada 1.sıradadır ve çok sayıda yüksek lisans programı da İngilizce olarak verilmektedir.

Sapienza Üniversitesi bir devlet üniversitesi olduğundan burada İtalyada Mimarlık eğitim maliyetleri çok düşüktür. La Sapienza Üniversitesi bünyesinde tam olarak 1.845 akademisyen eğitim vermektedir. Ayrıca 1909 yılından bu yana buradaki 6 akademisyen Nobel ödülüne layık görülmüştür. Sapienza’da çok sayıda yüksek lisans programı İngilizce dilinde görülmektedir.

Roma La SapienzaÜniversitesi, restorasyon eğitiminde liderdir ve İtalyada Mimarlık eğitimi alanında tek ingilizce restorasyon ve koruma yüksek lisansına sahiptir ve her yıl çok sayıda başvuru almaktadır.

İtalyada Mimarlık master eğitimi konusundaSapienza Roma Üniversitesi’ne girmek için gerekli şartlar bölüme göre değişebilirken, dil yeterlilik şartı da bulunmaktadır. Bir çok bölüme giriş için IELTS B2 puanı gerekir ayrıca motivasyon mektubu, CV ve referans mektubu hazırlaması uygun bulunmaktadır. İtalya’nın en seçkin ve turistik kentlerinden biri olan Roma kentinde bulunan bu üniversite de eğitim alırken, çok sayıda konaklama seçeneği bulabilir ve her bütçeye uygun konaklama imkânına sahip olabilirsiniz. Sapienza Üniversitesi’nde İtalyada Mimarlık eğitimi için yüksek lisans başvuruları Kasım ayı itibariyle açılır ve genellikle Nisan-Mayıs aylarında sona ermektedir. Kontenjan açısından erken müracaat yapılması önerilir. İtalyada Mimarlık eğitimi master için gerekli belgeler; Pasaport, IELTS B2 ve üstü sonuç gösterir belge (%100 ingilizce transkript ), Diploma (onaylı ve İngilizce), Transkript (onaylı ve İngilizce), Niyet Mektubu, Fotoğraf (dijital ve orijinal olarak) , CV, Referans mektuplarıdır.

La Sapienza’da İtalyada Mimarlık eğitiminin yanı sıra; Yapay Zeka ve Robotik, Atmosfer bilimi ve teknolojisi, İşletme, Bilişsel Nörobilimler, Bilgisayar Bilimleri, Ekonomi, Ekonomi ve İletişim, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Enerji Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Genetik ve Moleküler Biyoloji, Makine, Nanoteknoloji  gibi alanlarda da eğitim alabilirsiniz.

 

Floransa Üniversitesi

 

Floransa Üniversitesi

İtalyada Mimarlık eğitimi veren Floransa Üniversitesi’nin kökleri 1321’e dayanır. Floransa Üniversitesi dünyanın en iyi 1000 üniversitesi arasında bulunmaktadır. 3.000’den fazla yabancı öğrenciyi bünyesinde bulunduran akademide 80 farklı ülkeden öğrenci eğitim alırken, 360 üniversite ile anlaşmalı olarak eğitim verilmektedir. İtalyada Mimarlık eğitimiveren bu üniversiteninPrato şehrinde be Empoli ve Calenzano beldelerinde de kampüsleri bulunuyor.

İtalyada Mimarlık eğitimine sanatsal ve sürdürülebilir mimari açısından yaklaşan Floransa Üniversitesinde Mimarı Tasarım İngilizce Yüksek Lisans Eğitimi gerek içerik zenginliği gerek şehrin dokusu ve tarihiyle öğrencilerine zengin bir eğitim imkanı verir.

Floransa Üniversitesi’nde İtalyada Mimarlık eğitiminin yanı sıra; Tarımcılık, Endüstriyel Tasarım,  Peyzaj Mimarlığı, Ekonomi, Ticaret, İstatistik, İnşaat Mühendisliği, Elektrik- Elektronik, Psikoloji, Kimya, Matematik, Siyaset Bilimi, Tarih, Edebiyat gibi bölümler de yer almaktadır.  İtalyada Mimarlık alanında Floransa Üniversitesi’nde İngilizce görülen yüksek lisans programları yanı sıra diğer üngilizce bölümler: Mimarlık, Tarımcılık, Ekonomi ve İşletme, Geo engineering, Bilgisayar Mühendisliği, Uluslararası İlişkiler gibileridir.

 Floransa, sanatsalve mimari ünü nedeniyle uluslararası öneme sahiptir.  15. ve 17.yüzyıl arasında kentte yaşamış olan aristokrat Medici Ailesi, İtalyada Mimarlık konusunda Floransa’yı desteklemiş ve sanatçılara büyük kaynak sağlamıştır. Hatta bu sayede rönesans tohumları atılmıştır. Şehirde akademi ve kütüphaneler kurulmuş, önemli bir mimari sanat hareketi başlatılmıştır. Floransa’da bulunan; Uffizzi Müzesi, Fra Angelico Müzesi, Santa Croce Bazilikası ve Repubblica Meydanı mutlaka gezilip görülmesi gereken tarihi ve mimari güzelliklerdendir. Floransa Üniversitesi’nde eğitim alırken; sanat ve tarihle iç içe olma imkanını bulabilir, dünya vatandaşı olabilir, kişiliğinizin gelişmesine katkıda bulunabilir hatta UNIFI gibi kurumlar sayesinde mezun olduğunuz anda iş dünyasıyla tanışabilirsiniz. Gördüğünüz gibi İtalya’nın kültürel dokusu bakımından İtalyada Mimarlık eğitimi almak, eğitim alanındaki en akılcıseçimlerden olacaktır.

 

  Bilgi İçin Hemen Arayın