? İtalya Üniversiteleri - Pianeta Italia

İtalya Üniversiteleri

Telefonla Bilgi Almak İçin Buraya Tıklayınız

Online Randevu Almak İçin Tıklayınız

 İtalya’da üniversite okumak için birçok seçeneğiniz vardır. Başlıca tercih edilen alanlar tasarım bölümleri, moda, grafik, endüstriyel tasarım, yat tasarımı, sanat, mimarlık, iç mimarlık, işletmecilik, mühendislik bölümleri ve son yıllarda çok talep alan tıp fakülteleridir.

 PIANETA ITALIA olarak İtalya’daki tüm eğitim seçenekleri üzerine danışmanlık veriyor ve İtalya kayıtlarını takip ediyoruz. İtalya’da kurs, yaz okulları, sertifika programları, İtalya’da üniversite ve bu üniversitelerin sınavlarına hazırlık kursları uzmanlık alanlarımız dahilindedir.

 PIANETA ITALIA tüm İtalyan devlet üniversitelerine, özel üniversitelere ve İtalya’daki özel akademilere öğrenci gönderme konusunda gerekli yetki ve tecrübeye sahiptir.

Öğrenci gönderdiğimiz ve İtalya’nın en çok talep alan üniversitelerini aşağıda sıraladık;

Politecnico di Milano / Milano Politeknik Üniversitesi
 1863 yılında kurulmuş olan Politecnico di Milano, İtalya’nın en tanınmış üniversitelerinin başında gelir. Mimarlık, tasarım ve mühendislik alanlarında ödüllü pek çok proje ve akademisyene sahiptir. Politecnico di Milano’da 3 yıllık lisans, 2 yıllık akademik yüksek lisans ve 1 yıllık sektörel master bölümleri vardır. Polimi kısaltmasıyla da bilinen üniversite, dünyanın en iyi ilk 50 üniversitesi arasındadır ve mimarlık eğitiminde dünyada 15. sıradadır.
Politecnico di Milano hakkında detaylı bilgi için tıklayınız

Politecnico di Torino / Torino Politeknik Üniversitesi
 1862’den bu yana akademik eğitimler vermekte olan Politecnico di Torino, AB tarafından desteklenen 2.000’i aşkın araştırma projesi yürütmekte ve Avrupa’nın en iyi teknik üniversiteleri arasında sayılmaktadır. Fiat ve Amazon gibi güçlü bağlantılara sahip Polito, mimarlık, tasarım ve mühendislik alanlarında 3 yıllık lisans, 2 yıllık akademik yüksek lisans ve 1 yıllık sektörel master seçenekleri sunar.
Politecnico di Torino hakkında detaylı bilgi için tıklayınız

Università di Bologna / Bolonya Devlet Üniversitesi
 Avrupa’nın en eski üniversitesi olan Bolonya Üniversitesi 80.000 öğrenci nüfusuyla Bolonya şehrini canlandırıyor. Ekonomi, işletme, siyaset, sosyal bilimler ve tıp alanlarında lider olan Bolonya Üniversitesi, Avrupa üniversiteleri arasında Erasmus öğrenci değişim programı ve Bolonya Süreci’ni başlatan köklü bir geleneği temsil ediyor. Becket, Kopernik, Dürer burada okumuş, Umberto Eco ölümüne dek burada ders vermiştir. Bolonya Üniversitesi 200’ün üzerinde akademik lisans, yüksek lisans ve 85 sektörel master programı vermekte.
Università di Bologna hakkında detaylı bilgi için tıklayınız

Università Ca’ Foscari Venezia / Venedik Ca’ Foscari Devlet Üniversitesi
 Ca’ Foscari Devlet Üniversitesi, gondolları, sarayları ve güzelliğiyle pek çok ziyaretçisi olan Venedik şehrine İtalyan ve uluslararası öğrencileri topluyor. Ca’ Foscari Devlet Üniversitesi İtalya’nın çok dilli eğitimlerinde başı çeker. Yerel ve uluslararası bağlantılı bilimsel araştırmalarındaki kalite bakımından İtalya’nın en iyi 2. üniversitesidir. Edebiyat festivali, bienali, sinema gösterileri, tiyatro mevsimleri ve müzik etkinlikleriyle üniversite hayatınızı sanatsal ve kültürel faliyetlerle harmanlar. 150 yıllık tarihi olan üniversitede Ekonomi, Dil ve Edebiyat, Sanat ve Beşeri Bilimler ve Uluslararası ilişkiler bölümlerinde lisans, yüksek lisans ve 1 yıllık master programlarına başvurabilirsiniz.
Università Ca’ Foscari Venezia hakkında detaylı bilgi için tıklayınız

Università degli Studi di Padova / Padova Devlet Üniversitesi
 1222 yılında özgürlükçü anlayışyla kurulmuş Padova Üniversitesi, araştırmacı ve deneysel metodlarıyla 16. yüzyılın bilimsel merkezi haline gelmiştir. Padova Üniversitesi dünyanın ilk anatomi tiyatrosunu ve botanik bahçesini kurmuş, tıp çalışmalarının gelişimine önemli katkılar sağlamış bir üniversitedir. Kan dolaşımını ilk kez açıklayan fizyolog William Harvey burada okumuş, 1678’de dünyada üniversite diploması alan ilk kadın Padova Üniversitesi’nden mezun olmuştur. Bu anlamda Padova Üniversitesi, öğrencilerine büyük bir tarihi miras sunar. Padova Üniversitesi tıp, veterinerlik, hukuk, mühendislik, ekonomi, sosyal ve siyasal bilimlerini kapsayan 8 fakültesinde ingilizce olarak Psikoloji lisansı, ingilizce Ekonomi ve İnsan Hakları yüksek lisansları ve pek çok master seçeneği sunmaktadır.
Università degli Studi di Padova hakkında detaylı bilgi için tıklayınız

Università degli Studi di Roma Tor Vergata / Roma Tor Vergata Devlet Üniversitesi
 600 hektar üzerine kurulu Roma Tor Vergata Üniversitesi, yurtları, oteli, spor salonu, kafeterya ve restoranlarıyla bir kampüs üniversitesi olmasının avantajlarını sunar. 107 lisans ve yüksek lisansın yanı sıra 160 sektörel master programlarıyla 39.000 öğrencisine çağdaş eğitim vermektedir. Kampüs içinde bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ulusal Araştırma Merkezi, İtalyan Uzay Merkezi, Botanik Bahçesi ve içindeki Golf okulu, su ve yelken sporları kulübüyle Roma Tor Vergata Üniversitesi’nde Ekonomi, Mühendislik, Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık alanlarında ingilizce ve italyanca bölümlerde okuyabilirsiniz.
Università degli Studi di Roma Tor Vergata hakkında detaylı bilgi için tıklayınız

Università degli Studi di Milano / Milano Devlet Üniversitesi
 Milano şehrinin Zooloji, Astronomi ve Biyoloji müzelerinin ev sahibi, İtalya’nın en zengin kütüphanelerine sahip Milano Devlet Üniversitesi tıp, beşeri bilimler, ziraat ve doğa bilimlerinde kendini ispatlamıştır. 8 fakültesinde 2.000 profesörüyle 136 lisans ve yüksek lisans programı ve kendisine bağlı 63 uzmanlık okulunda master programları veriyor.
Università degli Studi di Milano hakkında detaylı bilgi için tıklayınız

Università di Roma La Sapienza / Roma La Sapienza Devlet Üniversitesi
1303 yılındaki kuluşundan bugüne İtalya’nın tarihi ve toplumsal gelişiminde önemli roller üstlenmiş, Nobel ödüllü 6 profesör ve 1 mezuna sahip köklü bir üniversite Roma La Sapienza. Üçü 24 saat açık 55 kütüphane, 18 müze, web-radio RadioSapienza ile La Sapienza Üniversitesi İtalya’nın başkentinde tarihin ve sanatın içinde sıcacık bir atmosfer sunuyor. Arkeoloji, fizik ve astrofizik, nanoteknoloji, beşeri bilimler alanlarına yayılmış bilimsel araştırmalarıyla ve 4000 doçentiyle İtalya’nın en geniş lisans, yüksek lisans ve sektörel master seçeneklerine sahip üniversitelerinden biridir.
Università di Roma La Sapienza hakkında detaylı bilgi için tıklayınız

Università Bocconi / Bocconi Üniversitesi
 Ekonomi alanında dünyanın en prestijli üniversiteleri arasında sayılan Bocconi Üniversitesi uluslararası başvuruları çekmeye devam ediyor. Sadece akademik değil, kişisel gelişime de önem veren Bocconi'de ekonomi eğitimi Avrupa’nın 4, dünya çapında ise 16. sırasında yer almaktadır. Bocconi Employement Reputation değerlendirmesi 100 üzerinden 89 ile İtalya’nın gururudur. Pek çok ülkede Bocconi mezunu büyük şirket yöneticileri ve devlet adamlarıyla karşılaşabilirsiniz. Güçlü bağlantılarıyla eğitiminizi politik ve ekonomik hayata bağlar. Financial Times tarafından dünyanın en iyi 10 master programlarından birine sahip olarak değerlendirilir. 
Università Bocconi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız

  Bilgi İçin Hemen Arayın