? İTALYA'DA TASARIM AKADEMİLERİ - Pianeta Italia

Telefonla Bilgi Almak İçin Buraya Tıklayınız

Online Randevu Almak İçin Tıklayınız

NABA
Nuova Accademia di Belle Arti 1980’yılında Milano Navigli bölgesinde17.000 m’2’lik bir alana kurulmuştur.

c Sayıları 3000’i aşan NABA öğrencilerinin %70’i italyan ve %30’u yabancıdır. Naba mezunlarının %85’in mezuniyetlerinin ilk yılında işe girmiştir. NABA programların eğitim dili ingilizce ve italyancadır. NABA diploması, uluslararası geçerliliği olan bir diplomadır. Lisans ve Yüksek Lisans programları YÖK tarafından tanınır.

NABA - Nuova Accademia di Belle Arti 2013 yılında Frame Publisher tarafından dünyanın en iyi 30 tasarım okulu arasında seçilmiştir. Global Fashion School Rankings 2017 sıralamasında ilk 50’nin içerisindedir.

DOMUS ACADEMY
DOMUS ACADEMY 1982 yılında Milano Navigli bölgesinde kurulmuş olup, İtalya’nın ve dünyanın en iyi tasarım okullarından biridir. 1994 yılında Compasso d'Oro ödülünü almıştır. 2009 yılında Business Week Dergisi tarafından üçüncü kez dünyanın en iyi tasarım okulu seçilmiştir.

Domus Academy İtalyan ve uluslar arası firmalarla kurduğu ağ sayesinde öğrencilerin mezun olduktan sonraki iş kariyerleri için büyük fırsatlar sağlar. Okul sadece master düzeyinde eğitim verir ve eğitim dili İngilizcedir.

ISTITUTO MARANGONI
1935 yılında Milano’da kurulmuştur ve moda alanında dünyada önde gelen okullardan birisi olmuştur. Kuruluşundan beri temel amacı moda ve tasarım sektörü için profesyonel bireyler yetiştirmek olan IstitutoMarangoni Milano, Firenze (Floransa), Paris, Londra, Shanghai, Mumbai,Schenzen ve Miami gibi moda başkentlerinde modanın hem yaratıcı hem organizasyonel hem de ticari açılarından kaliteli eğitim veren bir kurum haline gelmiştir.

ISTITUTO MARANGONI Moda ve tasarım dallarında hazırlık sınıfları, üniversite (3 yıllık), 1 senelik master, sertifika programları ve yaz kursları düzenlemektedir. Programların eğitim dili ingilizce ve italyancadır.

POLIMODA
Polimoda 1986’da Floransa Komünü ve girişimcilerinin New York Fashion Institute of Tecnhology işbirliğiyle kurulmuştur.

Dersler, 1858’de inşa edilmiş ve günümüzde restorasyonu tamamlanan ünlü VILLA FAVARD’ da yapılmaktadır. Villa, 700 öğrenciyi barındıran 19 sınıf ve eğitimde son teknolojilerle donatılmış laboratuvarlar, 19.yy’dan kalma prestijli villa tipi evler, ofisler, öğrenci servisi büroları, Danışma ve Oryantasyon Ofisi, Egitim Ofisi, Staj ve Mesleki Yerleştirme Ofisi ile yenilenen Dökümantasyon-Arşiv Merkezinden oluşmaktadır.

Polimoda'da okuyan öğrencilerin defileleri ünlü Vogue dergisi işbirliğinde düzenlenir ve öğrencilerin yaptığı çalışmalar Vogue Dergisi’nin web sayfasında yayınlanır.
Global Fashion School Rankings 2017 sıralamasında 8.sırada yer almaktadır.

IED
IED - Istituto Europeo di DESIGN ilk kampüsünü 1966’da Milano’da açmıştır. Şuanda Roma, Torino, Floransa, Venedik, Barcelona, Madrid, Sao Paolo (Brezilya), Rio de Janeiro olmak üzere 7 farklı şehirde toplam 11 kampüste eğitim vermektedir.

Tasarım, Moda, Görsel Tasarım ve İşletme dallarında üniversite, 1 senelik Master, sertifika programları ve yaz kursları düzenler.Dersler sektör profesyonelleri tarafından verilir.

IED programların eğitim dili ingilizce, italyanca ve ispanyolcadır.
BA lisans programları İtalya Eğitim Bakanlğı’na bağlıdır ve YÖK tarafından tanınır.

ACADEMIA ITALIANA
Accademia Italiana 1984 yılında ilk olarak Floransa’da kurulmuştur, sonrasında Roma’da bir kampüs daha açmıştır. Moda, tasarım ve fotoğrafçılık alanında İtalya ve Avrupanın önde gelen okulları arasındadır.

Okulun Floransa ayağı, moda eğitimlerine odaklanırken, Roma kısmı ise mobilya, kumaş, grafik tasarım, fotoğrafçılık gibi tasarımın diğer alanlarına yönelmiştir. BA lisans programları İtalya Eğitim Bakanlığı tarafından tanınmaktadır.

RUFA - ROME UNIVERSITY of FINE ARTS
Rufa - Roma Güzel Sanatlar Akademisi 1998 yılında kurulmuş olup MIUR (Eğitim Bakanlığı) tarafından tanınan özel sanat akademisidir. Sanat ve tasarım alanında uzman öğretim görevlileri öğrencilerin hayalleriyle somut projeleri birleştirerek işgücüne katılmalarını sağlar. Öğrenciler okurken kendi öğrenim alanlarında çeşitli kuruluşlarda staj yapma imkanı bulurlar.
Eğitim dili İtalyancadır.

POLI.DESIGN
Poli.Design üniversiteler ve özel sektör arasında İtalya'da Dizayn alanında faaliyet gösteren Politecnico Di Milano'ya bağlı özel bir tasarım okuludur. Tasarım, yönetim, moda, ve iletişim alanlarında master programları sunar.İtalya'nın tasarım başkenti olan Milano'da bulunan Poli.Design dizayn alanında pratik ve uygulamalı eğitim almak isteyen öğrenciler için en uygun alternatiflerden biridir.

ISTITUO di MODA BURGO
Fernando Burgo tarafından 1961 yılında Milano’da kurulmuş, 40 yıllık köklü bir moda okuludur.Dolce & Gabbana, Krizia, Armani, Gucci, Gianfranco Ferré gibi Miano’nun ünlü moda ve stil atölyeleriyle işbirliğindedir. Pratik ve moda sektörü odaklı eğitimleriyle ün yapmıştır. Uzun ve kısa dönem kurs seçenekleri sunar.

ISAD
Istituto Superiore di Architettura e Design, 1980 yılında mimarlardan oluşan bir grup tarafndan, mimari fikir ve tecrübelerin paylaşıldığı ve profesyönel tasarımcıların yetiştirildiği bir yüksek okul olarak Milano’da kuruldu. Eğitimde Mimarlık ve Tasarım alanlarına odaklanmıştır. Kuzey İtalya’nın ve Milano çevresinin Bahçe Tasarımcılarının çoğunluğu ISAD mezunudur.

SPD
Scuola Politecnica di Design SPD 1954 yılında Milano'da kurulmuş olan bir tasarım okuludur. Kurulduğu günden beri ağırlıklı olarak pratik eğitime önem vermektedir. Endüstiryel tasarım alanında İtalya'nın en önde gelen okullarından biridir. En çok öğrenci çeken ve iş dünyasına yeni tasarımcılar katan bölümü Car Design’dır.Öğrencilere aynı zamanda iki bölüm üzerine master yapma şansı da sunulur. Özellikle piyasayla olan yakın bağlantıları sayesinde Microsoft, Audi, Lamborghini, Alfa Romeo, IKEA gibi birçok şirketle ortak projeler yürütmektedir.


FLORENCE DESIGN ACADEMY
Florence Design Academy, İtalya’da İngilizce eğitim veren yurtdışından birçok ülkeden öğrenciyi misafir eden uzman okullardan birisidir. İç dizayn, Grafik Dizayn ve Endüstriyel Dizayn alanlarında maksimum 3 yıl akademik programlar ve yüksek lisans programları sunulmaktadır. Bu alanlarda uluslararası tanınırlığı olan okul, Avrupa’da dizayn alanında en geleceğe hitap eden okullarından biridir.

  Bilgi İçin Hemen Arayın